Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт 28×28
4 яйця
Щіпка солі
200 г цукру
250 мл сметани
150 г вершкового масла
250 г борошна
60 г какао
2 ч.л. амонію або соди
Маковий крем
300 г сухого маку
100 мл молока + 2ст.л. манної крупи (зварити манну кашу)
120 г меду
1 скл. горіхів
2 яйця
80 г цукру
2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
150 мл молока
200 г масла
Сирний Крем
1 кг кисломолочного сиру
3 яйця
200 г цукру
80 г кукурудзяного крохмалю
150 г молока
150 г вершкового масла
Цедра з 1 лимона
Сік з 1 лимона
Приготування:
Шоколадний бісквіт
4 яйця збити з щіпкою солі та цукром 200 г до пишної світлої маси.
Борошно 250 г змішуємо з какао 60 г. Окремо змішати 250 мл сметани та 150 г топленого вершкового масла.
До збитих яєць вилити сметанну масу. Додати 2 ч.л. амонію або соди, потім сухі інгредієнти.
Добре вимішати тісто. Вилити його у форму із пергаментом. Випікати за 170 градусів 40 хв.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки, остуджуємо у формі 10 хв. і тоді виймаємо із форми. Даємо йому охолонути. Можна ще покласти бісквіт у холодильник на 3 год. для стабілізації, загорнувши його у харчову плівку.
Маковий крем
300 г сухого маку залити холодною водою, проварити 15 хв. Потім промити мак і процідити. Перетерти мак.
З’єднати 100 мл молока та 2 ст.л. манної крупи та заварити кашу. Додати до маку. Також до маку додати 120 г меду, 1 склянку тертих горіхів.
Окремо змішати 2 яйця, 80 г цукру, 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю. Вилити суміш до маку. Перемішати.
150 мл молока закип’ятити і додати до маку.
Заварити крем, який повинен охолонути до кімнатної температури.
200 г м’якого масла збити 1 хвилину і тоді поступово додавати макову масу. Змішати до однорідності.
Заварний сирний крем.
У велику каструлю з подвійним дном кладемо 1 кг сиру, 3 яйця, 200 г цукру, 80 г крохмалю, цедру одного лимона, 150 г м’якої олії та влити 150 мл молока. Збити до однорідності маси.
Кладемо на вогонь і, постійно помішуючи, заварюємо крем. Коли по всій поверхні крему з’являтимуться бульбашки, значить, крем готовий.
Потім додати сік з одного лимона. Перемішати крем.
Збираємо торт
Підрівняти бісквіт. Шоколадний бісквіт розрізати впоперек на два коржі.
На перший корж викласти більшу частину макового крему. Тоді зверху ставимо другий корж і покласти в холодильник на 20 хв., поки остигає сирний крем.
Після цього вилити на шоколадний корж ще теплий сирний крем. Вирівняти. Покласти пляцок у холодильник на ніч.
Верх пирога можна покрити рештою макового крему та горішків.
Смачного!