Домашня моцарела за кілька хвилин. Виходить настільки смачною, що від магазинної не відрізнити. Не перестаю дякувати за рецепт
Я дуже люблю сир моцарелу. Завжди, пробігаючи повз італійський магазинчик, не забуваю купити собі хоча б одну кульку цієї смакоти. Виявляється, робити моцарелу можна і вдома.
Натрапила в інтернеті на дуже простий рецепт. Справді, сир виходить настільки смачним, що від магазинного його не відрізнити. Часу потратила небагато, а результат перевершив усі мої очікування. За матеріалами.
Інгредієнти:
Молоко (домашнє, непастеризоване) – 1 л.
Оцет (9%) – 2,5 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Молоко нагріваємо щоб було дуже тепле, хто має термометр то 50°С, хто немає то пробує пальцем. Забираємо каструлю з вогню і вливаємо 1 столову ложку оцту, вимішуємо, вливаємо другу ложку оцту і знову мішаємо, на цьому етапі вже починає “зав’язуватись” сир, якщо ще не збирається в грудку (як на фото), влити ще пів ложки оцту.
Сформувати з сиру грудку, сильно віджати щоб вийшла зайва сироватка. Тим часом сироватку нагріваємо щоб вона була гаряча, солимо, кладемо в неї сир і починаємо витягувати (як на фото), чим гарячіша сироватка, тим краще буде сир витягуватись. Формуємо моцарелу кульками, і ставимо в дуже холодну воду з льодом, щоб вона загартувалась.
Виходить неймовірно смачно, ніхто не вірить, що вона не куплена в магазині, а приготована власноруч.
З 1 літра молока вийшло 116 грам моцарели. Якщо молоко домашнє і дуже жирне, то моцарела може мати жовтуватий відтінок.
Рецепт – Любов Шемрай.
Спробуйте, і у вас також все вийде!
Смачного вам!