Пиріг підкорить вас з першого шматочка! Смачний, ніжний і ароматний він не залишить байдужим нікого. Моя сім’я просто обожнює цей пиріг, тому я вам наполегливо рекомендую його приготувати. Тим більше, що це швидко, просто бюджетно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні такі продукти:
- 400-500 г капусти;
- Одна картоплина;
- Чотири яйця;
- 3-4 ст. л. борошна;
- 2-2,5 ст. л. сметани;
- Пару зубчиків часнику;
- Пів ч. л. пекарського порошку;
- Сіль, зелень, чорний перчик на ваш смак.
Переходимо до процесу приготування пирога
Тоненько і дрібненько шаткуємо капусту, не забуваємо зняти верхні листочки. Перекладаємо її в об’ємний посуд, солимо і гарненько перемішуємо прямо руками, злегка обминаємо, щоб пом’якшити її. Відставляємо капусту в сторону.
Тепер займемося тістом. Розбиваємо в миску яйця, змішуємо їх зі сметаною і видавлюємо часник.
Солимо, перчимо, просіюємо борошно, змішане з пекарним порошком, і вимішуємо тісто без грудочок.
Натираємо дрібненько картоплю і додаємо в тісто. Мішаємо.
Січемо дрібно зелень і відправляємо її в тісто. Туди ж пересипаємо капусту і ще раз ретельно мішаємо.
Сковорідку промазуємо олією, нагріваємо і викладаємо масу, рівномірно розподіливши.
Накриваємо сковорідку кришкою і печемо на мінімальному вогні приблизно 15-20 хвилин.
Потім за допомогою кришки перевертаємо пиріг на другу сторону і обсмажуємо 5-10 хвилин, поки не стане рум’яним.
Готовий капустяний пиріг переміщаємо на тарілку, ріжемо на порції і подаємо. Смачного!