Баклажани – це специфічний овоч, який не всім до смаку. Однак, є рецепт синеньких з часником, який нагадує найсмачніший у світі шашлик. Ніхто навіть не здогадається з чого приготовано страву.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти, які потрібні:
- Баклажани – два кілограма;
- Ріпчаста цибуля – пів кілограма;
- Часник – одна головка;
- Чиста вода – 150 мл;
- Сіль – півтори стол. ложки;
- Приправа для шашлику – дві чайні ложки;
- Цукор – дві стол. ложки;
- Харчовий оцет – 80 мл;
Переходимо до процесу приготування
Помийте баклажани, відріжте плодоніжки і зріжте шкірку, далі розділіть навпіл і поріжте в вигляді великих шматків.
Поріжте цибулю у вигляді тонких півкілець, а часник на тонкі пластинки або видавіть через прес.
У сковорідці підігрійте олію соняшникову, підсмажте з усіх боків шматки баклажанів і розкладіть їх на окрему тарілку для охолодження
У каструлю налийте чистої води, розчиніть в ній сіль з цукром, влийте оцет, дайте покипіти на мінімальному вогні 1 хвилину і після цього охолодіть маринад.
Шматки баклажанів покладіть в каструлю шарами, між ними розкладіть подрібнені часник з цибулею, а зверху посипте приправу для шашлику.
Заповнену баклажанами каструлю залийте приготовленим раніше маринадом, накрийте плоскою тарілкою і притисніть важким тягарем.
Відправте каструлю з баклажанами на 12 годин в холодильну камеру, щоб з них виділився сік.
У стерильні скляні баночки розкладіть порівну ріпчасту цибулю, а наверх баклажани шматками і залийте маринадом.
У широкій каструлі постеліть рушник, поставте банки з закускою, накрийте кришками, покладіть на кожну невеликий вантаж, далі влийте по плечики теплої води і після закипання стерилізуйте баночки 10 хвилин, а потім закатайте.
Переверніть догори дном, загорніть у ковдру і залиште остигати.
Така пікантна закуска з ароматних і смачних баклажанів, прикрасить будь-який святковий стіл.