Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими та найсмачнішими рецептами заварного крему. Вони стануть чудовою начинкою для будь-яких десертів.
1. Крем з апельсиновою цедрою.
Складові:
- Охолоджене молоко 500 мл.;
- Борошно пшеничне 20 гр.;
- Цукор пісок 80 гр.;
- Масло вершкове 120 гр.;
- Ванільний цукор 1 пак.;
- Цедра апельсинова.
Спосіб приготування:
- З’єднайте борошно з ваніліном, додайте молоко, цукор та добре перемішайте.
- Варіть до загустіння постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
- Додайте в гарячу заварну основу цедру апельсину натерту на тертці, перемішайте та охолодіть.
- Додайте м’яке масло та збийте міксером до однорідної пишної маси.
2. Крем з білим шоколадом.
Складові:
- Яєчні жовтки 4 шт.;
- Шоколад білий 90 гр.;
- Молоко 225 мл.;
- Цукор пісок 50 гр.;
- Вершки 33% 75 мл.
Спосіб приготування:
- В каструлі доведіть молоко з вершками до закипання.
- Збийте жовтки з цукром та постійно мішаючи влийте цівкою половину молочної суміші.
- Яєчну суміш перелийте в молочну та варіть до загустіння постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
- В ємність поламайте шоколад, залийте заварною основою та перемішайте до однорідності.
3. Крем з ягодами та шоколадом.
Складові:
- Молоко 3,2% 400 мл.;
- Есенція ванільна 1 ст. л.;
- Курячий жовток 4 шт.;
- Цукор пісок 1 ст. л.;
- Ягоди 100 гр.;
- Темний шоколад.
Спосіб приготування:
- В каструлі доведіть молоко до закипання.
- Збийте жовтки з цукром та постійно мішаючи влийте цівкою гаряче молочної й збийте міксером.
- Варіть суміш до загустіння постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
- Після повного охолодження додайте ягоди та натертий шоколад й перемішайте.
4. Крем з ядрами лісових горіхів.
Складові:
- Жовток курячий 4 шт.;
- Цукрова пудра 120 гр.;
- Ванілін 0,5 пак.:
- Молоко 100 мл.;
- Ядра лісового горіха 150 гр.;
- Вершкове масло 120 гр.
Спосіб приготування:
- З’єднайте жовтки, пудру, ванілін та молоко й варіть суміш до загустіння.
- Після охолодження додайте горіхи, м’яке вершкове масло та збийте.
Смачного!