Так уже склалося, що борщ в нашій родині люблять не всі, а ось супи якраз-таки «йдуть» завжди на ура. З цієї причини я досить часто варю гороховий суп – виходить він ситним і смачним , тому каструля блискавично спустошується.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Цю страву мене ще в дитинстві навчив варити батько – це була його «фірмова» страва, оскільки дійсно було неймовірно смачно. Для того, щоб горох досить розварився , потрібно виконати всього кілька нескладних маніпуляцій, завдяки чому цей процес помітно прискориться.
Найголовніше – замочувати горох в цьому випадку не обов’язково – так що, можете приступити до варіння супу прямо зараз, без будь-якої попередньої підготовки.
Значить, беремо сухий горох і висипаємо його в каструлю, після чого заливаємо водою або бульйоном. Ставимо на плиту на невеликий вогонь і після того, як рідина закипить, варимо близько 7 хвилин.
Після цього в каструлю необхідно буде влити ще пів склянки холодної води і знову дочекатися її закипання, після чого проварити горох ще 7 хвилин. Зазвичай цього вже цілком достатньо, щоб горох розварився, але, якщо ви відчуваєте, що він все ще недостатньо м’який, повторіть попередні дії ще один раз – влийте воду і добре прокип’ятіть .
Далі вже можна варити суп звичним способом за улюбленим рецептом.
До речі, чи знаєте ви , що, якщо замочувати горох перед цим не менше, ніж на 7 годин, можна позбутися від шкідливих пуринових кислот ?! Так що, якщо час дозволяє, ніколи не втрачайте цю можливість.
Крім того, якщо ви при цьому додасте до гороху ще і чайну ложку соди, то розвариться він прямо-таки блискавично – вже повірте, цей спосіб перевірений століттями. Майте на увазі, що після замочування горох не викликатиме газоутворення, тому обід, що включає в меню гороховий суп, не матиме жодних неприємних наслідків.