Довгоочікуваний сезон грибочків в самому розпалі. Хочу запропонувати надзвичайно смачний рецепт опеньок в томатному соусі, який моя родина дуже-дуже полюбляє. Готую по чотири порції і до кінця січня жодної баночки не залишається.
Головний секрет цієї смакоти – робити все строго по рецепту, і тоді ви будете в захваті від грибочків. За матеріалами.
Беремо:
Опеньки.
Цибуля.
Томатний соус «Краснодарський».
Олія.
Сіль, перець.
І так – рецепт опеньок в томатному соусі:
На 3-літрову банку вже відварених до готовності опеньок – 0,5 кг цибулі, 0,5 літри томатного соусу «Краснодарський» (я беру від торгової марки «Чумак»), 200 мл олії, сіль, чорний мелений перець – до смаку.
Кількість грибів відмірюю за допомогою 3-літрової банки, заповнивши її щільно до самого верху. Цибулю ріжу кубиками і обсмажую до прозорості в 200 мл олії.
До смаженої цибулі додаю гриби, ретельно перемішую, вливаю 0,5 літри томатного соусу і знову добре перемішую, добавляючи сіль і мелений чорний перець по смаку.
В ідеалі, по рецепту, гриби тушкуються в духовці – в чугунку з товстим дном на маленькому вогні 4-5 годин.
Оскільки я роблю зразу три-чотири порції, то в мій чугунок така кількість грибів не поміститься, так що беру велику каструлю і на плиті виварюю стільки ж часу, ретельно перемішуючи час від часу, щоб не пригорало…
По закінченні часу приготування, розкладаю по стерильних баночках, закручую і перевертаю банки кришкою вниз, укутуючи ковдрою до повного охолодження.
Якщо я просто скажу, що це смачні грибочки, вважайте, що я нічого не сказала. Це – найсмачніші опеньки, які я коли-небудь їла! Спробуйте хоч раз зробити по цьому рецепту і він стане вашим улюбленим!
Знаю, що є господиньки, які полюбляють доповнювати рецепт від себе якимось інгредієнтами. Моя подружка вирішила додати моркву і цим лише зіпсувала неперевершений смак рецепту в оригіналі. Не можу сказати, що гриби були не смачні, але геть не такі, як мали б бути…
Там морква однозначно зайва.Не повторюйте чужих помилок. Готуйте, дотримуючись точності рецепту і тіште взимку свою сім’ю неперевершеним смаком дарів лісу!
Рецепт – Людмила Ткачук.
Фото – Людмила Ткачук.