20 Жовтня, 2024
Якось мені зателефонувала мама, сказала, що частину татової пенсії ми маємо відправляти їй, бо у неї зараз важкі часи і чоловік має її забезпечувати. А нас вона картала за те, що ми живемо за батькові гроші. Я так зрозуміла, що вона не проти, щоб тато повернувся. Але він сам нікуди від нас їхати не хоче

Якось мені зателефонувала мама, сказала, що частину татової пенсії ми маємо відправляти їй, бо у неї зараз важкі часи і чоловік має її забезпечувати. А нас вона картала за те, що ми живемо за батькові гроші. Я так зрозуміла, що вона не проти, щоб тато повернувся. Але він сам нікуди від нас їхати не хоче

Я давно заміжня, з чоловіком ми живемо окремо, у нас своя трикімнатна квартира, двоє дітей. Працюємо, заробляємо, стараємося, щоб у наших дітей було все необхідне. З батьками спілкувалися в основному по телефону, бо і мої батьки, і чоловікові, живуть далеко.

А два роки тому мені зателефонувала сусідка моїх батьків і повідомила, що тато мій живе у літній кухні. Я відразу з ним зв’язалася, питаю що і як, він мовчить, але я зрозуміла, що щось тут не так. Було це в грудні, надворі було вже доволі холодно, я сіла в машину і поїхала в село до батьків.

Мама відразу мені все і розповіла, почала скаржитися: пенсія маленька у батька, вона втомилася на двох працювати. Ось так. Поки він працював і зарплату в конверті додому приносив — все було добре. А тепер вона надумала розлучатися. Батькові зараз 68, мамі – 49, мені – 27.

Ми з чоловіком поговорили і вирішили забрати тата до себе. Мама залишилася жити в будинку, побудованому його руками. Батько почав жити з нами, а з мамою спілкування звелося до мініму.

Спочатку татові було з нами не комфортно, він намагався з кімнати зайвий раз не виходити. А потім почав звикати, допомагати став: онуків з садка і школи забере, кашу на вечерю зварить, щось десь підремонтує.

А рік тому розлучилися і батьки мого чоловіка. Свекруха зустріла іншого, на десять років молодшого. Квартиру свекор розмінювати не став, спочатку по товаришах гостював, потім житло зняв. А ми з чоловіком подумали: де один дідусь, там і другий. І запросили його жити до нас.

Тепер живемо всі разом: я, чоловік, діти та два дідусі. Побут у нас налагоджений і тримається не тільки на моїх плечах: чоловіки та посуд помиють, і супчики зварять, і пропилососять. Мені трохи важко, бо треба і на роботі встигати, і вдома на таку велику родину готувати.

Непорозумінь між нами немає, ми нічого не ділимо, якось саме собою все організувалося: з пенсії тата ми розраховуємося з комуналкою, з моєї зарплати купуємо продукти і побутову хімію, свекор купує рибу і м’ясо і платить за садок. Зарплата чоловіка йде на оплату зв’язку, інтернету, відпочинку та смаколиків для всієї родини. Ще й намагаємося трохи відкладати.

У наших дідусів теж гроші залишаються, до них у кишені ніхто не лізе. Один мінус: реакція бабусь. До нас у гості вони не ходять, до себе не запрошують, а з онуками воліють бачитися на нейтральній території.

Нам довелося навіть купити другий холодильник із великою морозильною камерою, бо тепер їдців у нас багато. Цілий вихідний ми всі готуємо їжу на тиждень: крутимо м’ясо на фарш, ліпимо пельмені, вареники чи крутимо голубці, заморожуємо котлети, натираємо буряк та моркву і теж у морозилку, щоб було зручніше весь тиждень готувати.

Якось мені зателефонувала мама, сказала, що частину татової пенсії ми маємо відправляти їй, бо у неї зараз важкі часи і чоловік має її забезпечувати. А нас вона картала за те, що ми живемо за батькові гроші. Я так зрозуміла, що вона не проти, щоб тато повернувся. Але він сам нікуди від нас їхати не хоче.

Завдяки тому, що нас багато, я затарююсь на оптових базах. Вся моя зарплата залишається там. Подруга мені тут порадила: винайняти їм квартиру і жити спокійно своєю родиною. Навіщо? Ми й так спокійно живемо! У нас дружна сім’я, в якій всі один одного поважають. Я рада, що тати живуть із нами.

Досить дивною стає реакція людей, які дізнаються, що з нами живе і мій тато, і свекор. У нас все гаразд, чесно! А діти які щасливі! Якщо чесно, з дідами стало ще краще, ніж раніше. Якось затишніше, чи що. Додому приходиш із роботи – а там тато з усмішкою і гарячим чайником, пізніше свекор з роботи приїжджає, то по квіточці нам з донькою, то мармеладки, то ще якусь приємну дрібницю привезе.

І атмосфера така добра стала, що вдень на роботі ловлю себе на думці: скоріше б додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *