Існує безліч рецептів квашеної капусти, і кожна господиня має свій улюблений спосіб приготування. Але ось варіант, який точно здивує вас і вашу родину. Цей рецепт розрахований на банку об’ємом 3 літри.
Інгредієнти:
- Капуста – 3000 грамів
- Кислі яблука – 3 шт.
- Свіжа морква – 0,5 кг
- Сіль – 90 грамів
Як приготувати:
- Вийміть насіння з яблук і наріжте їх тонкими смужками.
- Нашаткуйте капусту.
- Натріть моркву на тертці з великими отворами.
- У великій мисці перемішайте капусту, моркву та сіль.
- Через деякий час додайте нарізані яблука та знову перемішайте.
- Щільно складіть овочеву суміш у 3-літрову банку.
- Закип’ятіть воду, охолодіть її до 22 градусів і залийте капусту.
- Поставте банку в миску для зручності та залиште на кухні на 3 дні.
- Раз на день протикайте капусту паличкою, щоб випустити вуглекислий газ.
- Після цього закрийте банку кришкою та поставте в холодильник.
Смачного!