Випічку на кефірі приємно і їсти, і готувати, тісто виходить пишним, швидко замішується, з ним зручно працювати.
Такими пишними коржиками частенько балувала мене бабуся, пекла їх щотижня. Як же складно було дочекатися, поки вони хоч трохи охолонуть ...
Зараз багато господинь часто балують своїх рідних чудовою альтернативою хліба — коржами на кефірі з начинкою.
«Отож» сьогодні розповість, як приготувати смачні, рум’яні коржі, з’їсти які хочеться ще гарячими. Такі, напевно, ви пам’ятаєте ще з дитинства.
Коржі на кефірі з начинкою
Складові:
- Кефір 500 мл
- Сода 1 ч. л
- Яйце 1 шт.
- Соняшникова олія 5 ст. л
- Пшеничне борошно 500-600 г
- Вершкове масло 50 г
- Сіль на смак
- Кріп на смак
- Картопля 0,5 кг
Інгредієнти для начинки (на вибір):
- сосиски або шинка з сиром
- тушковані гриби
- тушкована капуста
- картопляне пюре
- сир із зеленню
Приготування:
1. Відваріть очищену картоплю в підсоленій воді, зробіть пюре і змішайте з подрібненим кропом. У начинку також можна додати підсмажену на олії або салі ріпчасту цибулю.
2. Кефір змішайте з содою, яйцем і 2 ст. л соняшникової олії. Потім всипте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто, що злегка липне до рук. Присипте його борошном і накрийте рушником, залиште на 10 хвилин.
3. Розділіть тісто на 8-9 частин, розкачайте кожну в корж товщиною приблизно 1 см. Викладіть зверху картоплю, защипніть краї та трохи приплюсніть. Залиште отримані вироби відпочити протягом 2-3 хвилин.
4. Розігрійте в пательні олію, підсмажте коржі з двох сторін, приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
5. Ще гарячі коржі змастіть розтопленим вершковим маслом, накрийте рушником, залиште на 10-15 хвилин. Готово!
Дуже смачні кефірні коржі зі сметаною і зеленню. Подавати їх можна з будь-якою першою стравою, наприклад, з борщем. А ще радимо поекспериментувати з начинками, підійде практично все, що опиниться під рукою: гриби, шинка, відварені яйця з рисом або шпинат. Такий рецепт варто взяти на замітку!