На жаль, не кожна господиня знає, як правильно зварити холодець, щоб він виглядав не тільки склоподібним, а й вийшов наваристим і смачним.

- М’ясо, що використовується для приготування холодцю, попередньо необхідно замочити на п’ять годин.
- Для приготування холодцю особливо підійдуть півник, яловичі ноги, хвіст.
- Насправді, ви можете взяти м’ясо виходячи зі своїх особистих переваг.
- Обране м’ясо необхідно покласти в емальовану каструлю, залити його водою, а потім довести його до кипіння.
- Після цього воду злийте, м’ясо промийте проточною водою, а потім заново покладіть м’ясо в каструлю і залийте знову водою.
- Доведіть до кипіння, зніміть піну, через деякий час після появи піни, зняти знову.
- Холодець варіть на не сильному вогні. Холодець не повинен кипіти.
- При необхідності скористайтеся розсікачем.
- Варіть холодець приблизно 4-6 годин.
- За дві години до повного приготування холодцю, додайте сіль за своїм смаком.
- Потім покладіть моркву, цибулину, петрушку.
- Також вам знадобитися жменя цибулиння, загорнутого в звичайну марлю, необхідного для додання золотистого кольору бульйону.
- Після чого варіть холодець приблизно ще 1 годину.
- Після того як холодець зварився, накрийте його кришкою і дайте йому настоятися приблизно хвилин 20. Потім шумівкою вийміть м’ясо і овочі з каструлі.
- Бульйон процідіть через сито.
- М’ясо дрібно поріжте, при бажанні пропустіть через м’ясорубку. Потім розкладіть його по формах і залийте бульйоном. Залиште формочки охолодитися, а потім перекладіть їх в холодильну камеру до їх повного застигання.
Залишити відповідь