Це секрети, якими володіють лише досвідчені шеф-кухарі, але мені вдалося заглянути за завісу кулінарного майстерства і дізнатися декілька кухонних таємниць. Один мій знайомий кухар розповів мені, що рисову кашу можна відбілити, якщо влити в неї одну – дві чайні ложки. Завдяки оцту рис стає білосніжним і розсипчастим.Маєте вдома сірий рис, який вже всі намагалися викинути? Здивуйте домашніх і відбіліть його.
Іноді вдома не вдається приготувати страву так, як в ресторані. Але ж так хочеться ще раз її скуштувати. В ресторан щоразу бігати не будеш, а от навчитися хитрощів ресторанних кухарів цілком можливо.
Кулінарні хитрощі
- Потрібен соус з білим вином, але напою немає під руками? Просто замініть його двома чайними ложками цукру, розтопленого в невеликій кількості оцту.
- Зверніть увагу на соєвий соус. Всього 1 ч.л. соусу суттєво поліпшать смак супу або рагу.
- М’ясо на пательні постійно згорає і сохне? Спробуйте намастити його харчовою содою і відправити в холодильник на пару годин. Потім дістаньте, промийте і смажте. Тепер ваші стейки будуть неймовірно ніжними.
- Щоб зробити найсмачніші млинці, дайте тісту годину настоятися в холодильнику перед приготуванням.
- Посоліть рибу за 15 хвилин до смаження, щоб вона не розвалювалася в процесію.
- Щоб зробити смажене м’ясо смачнішим, додайте на пательню шматочок лимону з кіркою.
- Не викидайте засмажені шматочки, які прилипли до пательні. Зроби з них соус, який підкреслить смак і замах страви. Для цього влийте в пательню з припеченими кусками трохи води, вина, бульйону або соусу і замішайте все. Тепер додавайте соус до основної страви.
- Щоб пельмені не розварилися при варінні, просто змасти їх жовтком по краях. Все геніальне – просто!
- Якщо ви не любите цвітну капусту, спробуйте протушкувати її в молоці або вершках. Ви точно переглянете своє відношення до капусти.
- Морква заграє новими барвами, а точніше – смаками. Просто влийте пів склянки яблучного соку при варінні очищеної моркви та насолоджуйтесь.
- Любите золотисту скоринку, але не знаєте як її добитися? Просто всипте щіпочку цукру. Страва не буде солодкою завдяки солі та перцю, але скоринка вийде неймовірно хрусткою і золотистою.
- Пиріг з фруктами може постраждати від зайвої вологи. Але, якщо посипати тісто білими сухарями, а лише потім викласти фрукти, то сухарі вберуть фруктовий сік, і пиріг вийде вдалим.
- Свіжий хліб важко нарізати, але не тоді, коли ви використовуєте гарячий ніж.
- Ваша каша буде набагато смачнішою, якщо перед варінням посмажити її на розігрітій пательні з невеликою кількістю рослинної олії
Поділіться цими порадами з близькими та користуйтеся самі. Тепер смак страв з вишуканих ресторанів став набагато доступнішим.
А які кулінарні таємниці знаєте ви? Чи чули раніше про ці хитрощі приготування?