Користь вівсяного киселю
Раніше існував тільки кисіль з вівса, так як в ньому було досить крохмалю для природного загустіння. Минуло кілька століть, а блюдо корисніше все ще складно знайти.
Киселем його назвали не за ту ягідну кислинку, з якої ми всі знайомі, а за приємний натуральний смак, який виходить завдяки дріжджів або закваски.
Багатий мінеральний і вітамінний склад вівса так відомий, що його не соромно знати і напам’ять: вітаміни групи В, групи Р, А, велика кількість калію, магнію, заліза і фтору. За що ми так любимо вівсянку? За складні вуглеводи, які дають енергію на весь день і не відкладаються в жировий прошарок, а також за велику кількість клітковини.
Тільки уявіть, що велика частина цих багатств не засвоюється організмом в звичному вигляді каші. Щоб домогтися максимального ефекту, потрібно готувати ті самі вівсяні пластівці трохи довше, ніж 15 хвилин або півгодини. Для цієї мети якраз підходить кисіль, і підходить він абсолютно всім.
На відміну від інших рецептів кулінарної медицини, цей цілком може стати фаворитом тих, хто любить смачне оздоровлення. Кому слід включити в раціон вівсяний кисіль в першу чергу?
Список недуг, при наявності яких рекомендовано вживання киселю:
виснаження
гіпертонія
виразки і гастрити
кишкові розлади
цукровий діабет
алергія
дисбактеріоз
Білий кисіль має заспокійливу дію нормалізує обмін речовин, видаляє шлаки з організму і підтримує роботу нервової системи. Все це необхідно нам щодня, що робить його продуктом першої необхідності