Пончики з самого простого тіста на воді вам точно сподобаються – вони залишаються свіжими навіть на наступний день.
Про це пише Мій Світ
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла – 500 мл;
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 6 ч.л;
- дріжджі живі – 20 г;
- борошно – 4.5 стакана;
- олія рослинна – 400 г.
Процес приготування пончиків
У теплій воді розводимо дріжджі, цукор і сіль.
Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу, замішуємо тісто.
Накриваємо і залишаємо на 40 хвилин.
Руки змащуємо рослинною олією, обминаємо тісто і ділимо на 6 частин.
Кожну частину скачуємо в ковбаску, робимо з неї колечко і обсмажуємо в олії з двох сторін.
Виймаємо на паперові рушники, потім складаємо на тарілку.
За смаком посипаємо пудрою.
Порада: щоб пончики добре прожарилися, обсмажуйте їх на середньому вогні.