22 Листопада, 2024
Маски зі сметаною розгладжують зморшки, підтягують овал обличчя, роблять шкіру пружною і шовковистою. Щоб сметанні маски приносили лише користь, необхідно навчитися правильно робити і застосовувати їх.

Маски зі сметаною розгладжують зморшки, підтягують овал обличчя, роблять шкіру пружною і шовковистою. Щоб сметанні маски приносили лише користь, необхідно навчитися правильно робити і застосовувати їх.

Сметана містить велику кількість цінних компонентів, які уповільнюють процес біологічного старіння клітин. 

  • вітамін А – прискорює синтез колагену, попереджає розвиток запальних процесів, надає шкірі еластичність і пружність;
  • вітамін С – запускає обмінні процеси в тканинах, прискорює регенерацію клітин, забезпечує їх достатньою кількістю кисню, підвищує місцевий імунітет;
  • вітамін РР – нормалізує кровообіг в шкірі, покращує її бар’єрні функції, забезпечує їй захист від згубного впливу зовнішніх факторів;
  • вітамін Е – регулює водно-жировий баланс, захищає живі клітини від руйнівної дії вільних радикалів, омолоджує дерму;
  • мікроелементи (кальцій, калій, мідь, фосфор, цинк) – сприяють активному оновленню клітин, попереджають втрату вологи, вирівнюють рельєф шкірних покривів;
  • молочна кислота – дбайливо очищає шкіру, прискорює злущування відмерлих частинок епітелію, насичує клітини вологою;
  • протеїни – відновлюють і пом’якшують епідерміс, допомагають зберегти його свіжість, покращують колір обличчя.

Маски зі сметани можуть стати чудовою альтернативою салонним процедурам. Вони вам допоможуть, якщо у вас суха шкіра і стали помітні вікові зміни. Також вони допомагають позбутися вугрового висипу, пігментних плям, тьмяності. Щоб уникнути виникнення алергії все маски перед першим використанням рекомендується тестувати на чутливому ділянці шкіри (на зап’ясті або ліктьовому згині).

Як приготувати сметанну маску

Щоб сметанні маски від зморшок приносили лише користь, необхідно навчитися правильно робити і застосовувати їх. Для цього треба ознайомитися з деякими простими правилами:

  • Для приготування масок можна використовувати тільки свіжу сметану, оскільки після закінчення терміну придатності в ній розвиваються патогенні бактерії.
  • Купувати сметану для косметичних цілей бажано не магазинну, а домашню. Але якщо до домашньої не маєте доступу, обов’язково читайте склад магазинної: там мають бути тільки вершки і закваска.
  • Зверніть увагу на жирність сметани. Якщо ваша шкіра схильна до появи жирного блиску – беріть нежирну, до 15%. Для сухої і нормальної шкіри підійде жирна, від 25% і вище.
  • Не використовуйте сметану щойно з холодильника, нехай нагріється. Холодні продукти можуть призвести до появи судинних зірочок на шкірі.
  • Для приготування маски використовуйте пластмасовий або керамічний посуд – не металевий. 
  • Змішайте продукти до однорідності і відразу наносьте на шкіру. Готові домашні маски не варто зберігати.
  • Перед нанесенням маски змийте косметику, вмийтеся теплою водою. Не завадить легкий пілінг і масаж, який покращить кровообіг.
  • Тримати маслу слід 15-25 хв. Під час процедури краще лежати, розслабити м’язи обличчя.
  • Змивати маску найкраще ватними дисками, змоченими у теплій воді або відварі трав. Потім нанести крем.
  • У віці до 30 років сметанні маски можна робити 1 раз на тиждень, до 40 років – двічі на тиждень, після 45 років – через день. Ра на 1,5-2 місяці треба змінювати склад маски, щоб шкіра до нього не звикала.

Маска з глиною і вітаміном А

Така маска вирівнює рельєф шкіри, відновлює водний баланс, надає свіжого вигляду.

25 г блакитної або білої глини, 50 г сметани, 1 ампула вітаміну А.

Змішати глину зі сметаною до утворення густої однорідної маси. Додати вітамін і нанести на обличчя на 20 хв. Зняти маску вологим диском і вмивалися прохолодною водою.

Маска з білком і петрушкою

Підтягує овал обличчя, розгладжує зморшки, відбілює шкіру.

30 г сметани, 10 мл лимонного соку, 1 білок, 0,5 скл. подрібненої зелені петрушки.

Петрушку перемолоти в пюре, додати решту складників, перемішати і нанести товстим шаром на обличчя. Через 25 хв змити. 

Маска з картоплею і рисовим борошном

Пом’якшує шкіру, дбайливо очищає їх, робить гладенькою і шовковистою. 

30 г сметани, 1 варена картоплина, 30 мл гарячого молока, 20 г рисового борошна (змолоти рис у кавомолці).

Картоплину почистити від шкірки і розім’яти виделкою. Додати рисове борошно, молоко, сметану і змішати до однорідності. Нанести на обличчя, а через 20 хв змити.

Маска з крохмалем і морквяним соком

Розгладжує шкіру обличчя, робить її пружною, матовою і сяючою.

50 г сметани, 10 г картопляного крохмалю, 10 мл морквяного соку, 1 жовток.

Збити жовток зі сметаною, додати морквяний сік і крохмаль і нанести на обличчя. Тримати 20 хв, змити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *