Пропонуємо приготувати дуже смачне та ніжне варення з пелюсток троянди. Пелюстки троянди використовують для боротьби з різноманітними бактеріями. Варення з троянд використовують, як профілактичний засіб при ангіні та карієсі.
Для того, щоб зробити це варення, необхідно взяти пелюстки з чайної троянди, пелюстки якої мають ніжний, рожевий колір. Квітки збирають в червні або в липні, зранку.
Для приготування варення вам знадобиться:
Цукор – 900 грамів;
Свіжі пелюстки – 450 грамів.
Спосіб приготування:
Розберіть бутони на пелюстки, приберіть білу частину.
Промийте пелюстки під проточною водою.
Почекайте поки стече вода та трохи просушіть їх.
Покладіть просушені пелюстки у скляну банку.
Пересипайте пелюстки цукром, пошарово.
Помніть їх товкачкою, щоб виділився сік.
Закрийте кришкою та поставте у холодильник.
Зберігайте варення у холодильній камері.
Смачного!