Хочу поділитися з вами своїм досвідом збереження чистоти кухонної плити, яку я добиваюся легко і просто, не застосовуючи ніяких дорогих миючих засобів. Багато з них, хоч і ефективні, але можуть з часом привести до того, що все захисне покриття плити зноситься і плита прийде в непридатність. Інші просто настільки токсичні, що шкодять нашому здоров’ю.
Дізнався я про цей метод чистки, коли працював стажистом в ресторані. Прийшов на зміну і бачу, що один з кухарів протирає плиту. Попросив він у мене принести фольгу. Я не зрозумів навіщо, але пішов за потрібним.
Коли я повернувся, кухар вже зняв конфорки і взяв у мене фольгу. Став застеляти смужками всю плиту.
Як виявилося, багато кухарі роблять таким чином, щоб не гаяти час на чистку плити – в процесі приготування, доводиться готувати безліч страв на плиті і просто не встигнеш кожен раз чистити плиту.
Застеливши плиту фольгою, кухар повернув на місце конфорки і приступив до смаження м’яса.
Тепер я теж завжди так роблю. Звичайно, спочатку я ретельно вичистив плиту і тепер тільки іноді протираю її, а фольгу періодично міняю на нову.
Як бачите, все геніальне просто і хоч фольга і коштує грошей, але все одно вона обходиться набагато дешевше, ніж миючі засоби, і той час, який доводилося витрачати на генеральне прибирання плити.