Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!
Нещодавно дослідники з Університету в Австралії опублікували приголомшливі дані. Згідно з їхніми дослідженнями, всього лиш грам порошку куркуми в день покращує недовгострокове покращення пам’яті. Вони стверджують, що куркума безпосередньо впливає на когнітивні функції мозку.
Куркума — це спеція, яка притаманна переважно азійській кухні, а ще часто використовується для лікувальних терапій в Східній народній медицині. Жовта спеція є основою порошку карі.
Основні переваги куркуми:
- природний очисник печінки
- запобігає пошкодженню вільними радикалами
- запобігає передчасному старінню
Куркума і пам’ять: 6-годинне поліпшення
«Наші дослідження довели, що декілька грамів до сніданку куркуми, покращує пам’ять літніх людей до 6 годин», — говорять вчені. В досліджені брали участь люди віком 60+
Куркумін — це основний елемент куркуми, який надає їй такі корисні властивості. Саме він запобігає деменції, розвитку хвороби Альцгеймера та змінює мозок. Наш мозок руйнують певні бляшки, які з’являються у нас з віком. Останні дослідження довели, що якщо годувати куркумою мишу, мозок якої повністю пронизаний бляшками, то згодом ці бляшки розчиняються.
Дослідження показали, що куркума може:
- лікує артрит
- поліпшення здоров’я серця
- зменшує жирові відкладення
Як її використовувати?
Ви можете додавати щіпку куркуми в різні страви, зокрема рис, кіноа і салати. Також додавайте її в супи та бульйони, а також навіть в чай або лате.
Ви додаєте куркуму до повсякденних страв?