Я була просто щаслива, коли знайшла на горищі бабусиного будинку той самий рецепт вафель.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для Прісних вафель
- Муки – 1 стакан
- Жовток – 1 яйця
- Води – 1 стакан
- Солі та соди на кінчику чайної ложки
Жовток, сіль і соду добре збити, додаємо 0,5 ст води, всю муку і акуратно перемішуємо, потроху додаючи воду, що залишилася.
Якщо хочете, щоб вони були солодкі – насипте 1-2 ст.л. цукру. З даної кількості продуктів вийде 7 шт.
Для пісочного вафель
- Муки – 2 стакана
- Цукру – 1/2 стакана
- Яйце – 1 шт
- Масла – 30 гр
- Води півлітра
- Солі, соди на кінчику чайної ложки
- Ваніліну за смаком
Розтираємо цукор із маслом, яке повинно бути м’яким – заздалегідь дістаньте його з холодильника. Додаємо яйце, солі, соди, ваніліну і збиваємо. Додаємо борошно і половину води, перемішуємо і потроху додаючи залишок води замішуємо до однорідного стану. Повинно вийти 10 шт.
Хрусткі вафлі
- Муки – 1 стакан
- Молока – 1 і 1/3 стакана
- Дріжджі – 20 гр
- Масла – 100 гр
- Цукру – 1/2 ч.л.
Розтираємо цукор з подрібненими дріжджами. Вливаємо молоко – півпорції, слідом борошно і розмішуємо. Додаємо залишок молока, тепле розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Вийде 10 шт.