Обожнюю гороховий суп ще з дитинства. Зараз в інтернеті можна знайти безліч рецептів його приготування: на різних бульйонах, з реберцями і без, з різними спеціями. Однак кожен рецепт має один і той же пункт – довге і нудне попереднє замочування гороху.
Я до сих пір пам’ятаю, як мої мама і бабуся замочували спочатку горох на всю ніч, а після ще його варили кілька годин. Цей метод приготування мене дуже дратував, тому я свій улюблений суп раніше готувала дуже рідко. Однак я знайшла метод, який дозволяє мені приготувати горох всього за п’ять хвилин.
Для приготування супу я беру звичайний цілий горох, зрідка колотий, в цьому немає ніякої різниці. Будь-який горох у мене вариться п’ять хвилин, як в супі, так і каші.
Зараз все розповім на прикладі горохового супу.
Які продукти потрібні:
- картопля;
- морквина;
- цибуля;
- горох;
- спеції на ваш смак;
- За бажанням копченості.
Переходжу до приготування
Картопля я спочатку варю цілою, а після мну, оскільки мені подобається суп-пюре. Пасерую цибулю і моркву.
А тепер черга гороху. Виробник не важливий, купую який є.
Насипаю трохи гороху в чашу блендера і перетворюю в борошно.
Як тільки картопелька зварилася, відправляю до неї пасеровані овочі і копченості. Останнім всипаю порошок з гороху і розмішую.
Супчик густіє на очах. У підсумку він виходить густим і наваристим. Більше не чекаю три години, поки горох розвариться.
Смак супу точно такий же, як при замочуванні і довгому варінні гороху.