Стакан вранці, стакан ввечері – і кілограми тануть. Цей кисіль навчив робити мене мій дідусь. Рецепт реально працює.
Раніше існував тільки кисіль з вівса, так як в ньому було досить крохмалю для природного загустіння. Минуло кілька століть, а корисніший напій все ще складно знайти. Джерело
Киселем його назвали не за ту ягідну кислинку, з якою ми всі знайомі, а за приємний натуральний смак, який виходить завдяки дріжджам або заквасці.
Багатий мінеральний і вітамінний склад вівса так відомий, що його не соромно знати і напам’ять: вітаміни групи В, групи Р, А, велика кількість калію, магнію, заліза і фтору. За що ми так любимо вівсянку? За складні вуглеводи, які дають енергію на весь день і не відкладаються в жировий прошарок, а також за велику кількість клітковини.
Тільки уявіть, що велика частина цих багатств не засвоюється організмом в звичному вигляді каші. Щоб домогтися максимального ефекту, потрібно готувати ті самі вівсяні пластівці трохи довше, ніж 15 хвилин або півгодини. Для цієї мети якраз підходить кисіль, і підходить він абсолютно всім.
На відміну від інших рецептів кулінарної медицини, цей цілком може стати фаворитом тих, хто любить смачне оздоровлення.
Білий кисіль має заспокійливий і обволікуючий ефект, нормалізує обмін речовин, видаляє шлаки з організму і підтримує роботу нервової системи. Все це необхідно нам щодня, що робить його продуктом першої необхідності.
Класичний вівсяний кисіль для схуднення
Візьміть стандартні вівсяні пластівці і залийте їх сирою водою. Рекомендуємо додати 100 мл кефіру. Дайте пластівців настоятися в холодильнику протягом доби. За цей час бажано перемішати їх кілька разів.
Процідіть пластівці через сито. Макуху, що залишилася можна додати в випічку або використовувати для приготування твердого киселю. Для цього його потрібно відварити, а після запекти в змазаних маслом формочках для запікання.
Рідині, що залишилася дайте настоятися. Коли внизу утворюється каламутний шар, злийте решту води, а отриманий концентрат використовуйте для приготування білого киселю.
Розбавте концентрат водою 1: 1 і посоліть за смаком. Поставте на вогонь і варіть до загустіння. При бажанні можна додати цукор, заправити рослинною олією або вершковим маслом.