Розповімо вам, як приготувати кабачки, які будуть вам нагадувати огірки. Така консервація буде розлітатися дуже швидко на вашому столі.

Для приготування вам знадобиться:

  • Кабачки;
  • Часник;
  • Кріп;
  • Лаврове листя;
  • Перець чорний горошком;
  • Перець стрюк;
  • Оцет – 2 столові ложки;
  • Цукор – 1,5 столові ложки;
  • Сіль кухонна – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

  1. Вимийте кабачки та відріжте краї.
  2. Вимийте 1 л банки та простерилізуйте. Вони повинні бути сухими.
  3. Промийте зелень та часник.
  4. Покладіть до кожної банки – невеликий шматочок перцю стрюка, 1 лавровий лист, 3 зубки часнику, 8 горошин чорного перцю.
  5. Наріжте кабачки кільцями, товщиною 1,5 см. Складіть їх щільно у банки.
  6. Зверху покладіть гілочку кропу.
  7. До кожної банки покладіть чисту, металеву ложку. Налийте у банки окріп. Накрийте банки кришками та залишіть постояти протягом 15 хв.
  8. Після злийте воду. На 1 л води, необхідно додати 1 столову ложку солі, 1,5 столові ложки цукру. Закип’ятіть маринад.
  9. До кожної банки додайте 2 столові ложки оцту та залийте маринад.
  10. Закатайте банки кришками та переверніть. Накрийте банки ковдрою та залишіть остигати.

Взимку будете ласувати смачною консервацією.

Приємного апетиту!