Розповімо вам, як приготувати кабачки, які будуть вам нагадувати огірки. Така консервація буде розлітатися дуже швидко на вашому столі.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачки;
- Часник;
- Кріп;
- Лаврове листя;
- Перець чорний горошком;
- Перець стрюк;
- Оцет – 2 столові ложки;
- Цукор – 1,5 столові ложки;
- Сіль кухонна – 1 столова ложка.
Спосіб приготування:
- Вимийте кабачки та відріжте краї.
- Вимийте 1 л банки та простерилізуйте. Вони повинні бути сухими.
- Промийте зелень та часник.
- Покладіть до кожної банки – невеликий шматочок перцю стрюка, 1 лавровий лист, 3 зубки часнику, 8 горошин чорного перцю.
- Наріжте кабачки кільцями, товщиною 1,5 см. Складіть їх щільно у банки.
- Зверху покладіть гілочку кропу.
- До кожної банки покладіть чисту, металеву ложку. Налийте у банки окріп. Накрийте банки кришками та залишіть постояти протягом 15 хв.
- Після злийте воду. На 1 л води, необхідно додати 1 столову ложку солі, 1,5 столові ложки цукру. Закип’ятіть маринад.
- До кожної банки додайте 2 столові ложки оцту та залийте маринад.
- Закатайте банки кришками та переверніть. Накрийте банки ковдрою та залишіть остигати.
Взимку будете ласувати смачною консервацією.
Приємного апетиту!