Цей рецепт з тих, які існують в нашій родині багато років без змін. Ми робимо цю ікру постійно, з року в рік. Ми роздаємо цю ікру всім, хто приходить до нас гостям. Тому що вона їм дуже подобається, і всі вони дивуються – як можна зробити настільки різну за смаком ікру з одних і тих же кабачків.
В інгредієнтах вказана вага очищених овочів.
СКЛАДОВІ
- кабачки – 1 кг
- морква – 2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- помідори – 300 г
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 3 ч.л.
- рослинна олія – 60 мл
Кабачкова ікра за сімейним рецептом
Сіль для цього рецепта використовується велика кухонна, не йодована.
Також, в рецепті використовується сухий часник. Свіжий часник я не вітаю в заготовках, тому що він сприяє бродінню.
Знадобляться вже простерилізовані банки з кришками.
Грубо нарізати цибулю, моркву, кабачок.
Помідори можна розрізати навпіл, щоб потім зняти шкірку.
Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити цибулю одну хвилину.
Додати моркву і обсмажити разом 3 хвилини.
Додати кабачок і обсмажити ще 5-6 хвилин.
Після цього зменшити нагрів, додати помідори, сіль і все перемішати.
Закрити сковороду кришкою і залишити тушитися до повної готовності овочів.
Іноді можна відкривати кришку і помішувати.
Заодно можна буде прибрати шкірку з помідорів.
Всі овочі будуть готові приблизно через 20 хвилин.
Овочі потрібно пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
Сік, що залишився потрібно додати до овочів.
Також додати цукор, сухий часник і подрібнити все до однорідності.
Вийде ось така красива однорідна маса.
Всю цю масу потрібно довести до кипіння і прокип’ятити 5 хвилин. Будьте уважні, вона почне булькати і стріляти, краще брати високий посуд. Головне, не дати їй підгоріти і забризкати весь навколишній простір.
Через 5 хвилин включити самий мінімальний нагрів і розкласти ікру по підготовленим банкам. Банка повинна бути наповнена під горлечко, повністю, з мінімальною кількістю повітря.
Закриті банки перевернути, накрити їх чимось теплим і залишити до повного охолодження.
З даної кількості продуктів у мене вийшло 1 літр смачною кабачкової ікри.