З нетерпінням чекаю урожай перших огірків, щоб почати знову їх закручувати.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі (скільки увійде до банки);
- Парасольки кропу – 2-3 шт;
- Лист хрону – 1-2 шт;
- Лавровий лист – 3 шт;
- Перець чорний горошок – 4 шт;
- Перець запашний горошок – 4 шт;
- Часник – 4-5 зуб.;
- Цукор (на 1 літр води) – 150 г;
- Сіль (на 1 л води) – 40 г;
- Лимонна кислота (на 1 л води) – 1 ч.л.
Приготування:
- На дно банок складаємо всі спеції і наповнюємо банки огірками, відрізавши в них кінчики. Якщо огірки свіжозірвані, то їх можна консервувати відразу, якщо вже полежали, то потримати в холодній воді 3-5 годин. Воду закип’ятити і залити огірки на 20 хвилин, накрити кришками.
- Злити воду в кастрюлю і заміряти її кількість. З розрахунку на 1 літр води – 150 г цукру і 40 г солі. Додати сіль і цукор у воду, дати розчинитися, довести до кипіння і в кінці висипати лимонну кислоту.
- Відразу залити огірки маринадом і закрити гвинтовими кип’яченими кришками. Перевернути банки і залишити в такому стані до повного охолодження. Не накривати.
Смачного!