22 Листопада, 2024
Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

Жоден овочевий сезон не обходиться без цієї аджики! Рецепт дістався мені у спадок. Закатую не менш 20 банок. Готувати просто, а смак просто приголомшливий!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти на 2 літри:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Морква – 200 гр.
  • Болгарський перець – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Соняшникова олія – 120 мл.
  • Томатна паста – 120 гр.
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Часник – 3 головки
  • Гострий гіркий перець – 2 шт.
  • Оцет 9% – 80 мл.

Як приготувати аджику:

1. Для зручності кабачки нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнювач. Отриману масу викладаємо в казан або будь-яку каструлю з товстим дном.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

2. Слідом ідуть інші овочі: морква, болгарський перець і помідори.

Пропускаємо їх через м’ясорубку і відправляємо в каструлю до кабачків і перемішуємо.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

3. Ставимо на вогонь і варимо на сильному вогні 20 хвилин з моменту закипання.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

4. Через 20 хвилин додаємо:

  • цукор
  • соняшникову олія
  • томатну пасту
  • сіль

Варимо на сильному вогні ще 10 хвилин.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

5. Подрібнений часник і гіркий перець додаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Туди ж вливаємо і оцет. Все ретельно перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

6. Розкладаємо все по заздалегідь стерилізованим баночках. Банкам потрібно дати охолонути, після чого прибрати в прохолодне місце, де вони і будуть зберігатися.

Готую таку аджику кожен сезон і не менше 20 банок: в погребі надовго не затримується

Ми всією сім’єю обожнюємо таку аджику! Рецепт дістався мені від мами, а їй від бабусі, а значить перевірений роками і відточений до ідеалу!

Обов’язково приготуйте, це дійсно смачно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *