Дуже смачний салат з баклажанів на зиму з яскравим і насиченим смаком, який просто приготувати за цим рецептом.
Складові:
- Баклажани – 2 кг.
- Помідори – 3 кг.
- Гострий перець – 2 шт.
- Часник – 4 головки.
- Солодкий болгарський перець – 1,5 кг.
- Сіль з гіркою – 2 ст. ложки.
- Оцет 9% – 200 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Рослинна олія – 250 мл.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 390 мл. і 3 банки по 1,5 л.
Баклажани на зиму, покроковий процес приготування
1. Баклажани нарізати невеликими шматочками. Якщо у Вас баклажани гірчать, то посипте сіллю, добре перемішайте і дайте постояти 20 хвилин. Потім промийте і тільки після цього використовуйте в готуванні.
2. Солодкий болгарський перець почистити від насіння та плодоніжок, і нарізати соломкою. 4 головки часнику і гострий перець подрібнити в блендері. Помідори (3 кг.) подрібнити в блендері або прокрутити через м’ясорубку.
3. Подрібнені помідори перекласти в ємність в якій буде варитися салат. До помідорів додати сіль (2 ст. ложки з гіркою), цукор (200 гр.). Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати баклажани і влити 250 мл. рослинної олії, гарненько перемішати. Коли баклажани закиплять, додати солодкий перець, перемішати і знову довести до кипіння. Тушкувати з моменту закипання 35 хвилин. За цей час необхідно 2-3 рази перемішувати овочі. За 5 хвилин до готовності додати часник з гострим перцем. Коли баклажани будуть повністю готові, то необхідно влити 200 мл. оцту 9%. Перемішати і дати закипіти.
4. Киплячий салат перекласти в стерилізовані банки. У цей момент салат повинен стояти на дуже повільному вогні і злегка кипіти. Банки накрити стерильними кришками і щільно закупорити. Обов’язково перевернути банки кришками вниз, укутати теплим рушником або ковдрою до повного охолодження.