22 Листопада, 2024
Відкриваю баночку і маю чудову основу для салату. Дехто з гостей каже, що це зі свіжих овочів і як я так швидко все приготувала. Інколи за вечір відкриваю 2 баночки, цей салат з’їдають першим

Відкриваю баночку і маю чудову основу для салату. Дехто з гостей каже, що це зі свіжих овочів і як я так швидко все приготувала. Інколи за вечір відкриваю 2 баночки, цей салат з’їдають першим

Дуже зручний та смачний салат, йому можна дати другу назву “гості на порозі”. Переважно тоді починаю його відкривати і за 1 хвилину він готовий. Головне – мати в запасі сухарики.

Дехто каже що це зі свіжих овочів і як я так швидко все нарізала, а нарізала я ще літом. Інколи за вечір відкриваю 2 банки, його з’їдають першим. 

На 11 банок по 0,5 треба добре втрамбовувати бо якщо на 12 слоїків то після стерилізування залишається малувато, (не повний слоїк).

Необхідні інгредієнти:

  • Морква – 1 кг. Нашинкованої на терці морква по-корейськи.
  • Цибулі – 0,5 кг.
  • Перець солодкий – 1 кг. Нарізаємо соломкою.
  • Огірки – 1 кг. Нарізаємо соломкою.
  • Помідори – 1 кг (твердих). Нарізаємо соломкою.

В півлітрові банки викладати по черзі, як написано, добре утрамбовувати, бо дуже всядеться.

Маринад:

  • Маринад наливаємо відразу в кожну банку поверх помідорів.
  • Вода (тепла, перекип’ячена) – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Стерилізувати 30 хвилин.

Зимою відкрити банку і процідити через сито. Додати головні інгредієнти – сухарики та 2 столові ложки майонезу (додавати сухарики перед подачею на стіл щоб не розмокли сильно).

За бажанням можна додавати сир, ковбасу, курку, яйця.

Рецепт – Natalia Prykhidko.

Фото – Natalia Prykhidko.

Смачного вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *