29 Квітня, 2024
Єдиний спосіб зрозуміти, кого людина насправді любить

Єдиний спосіб зрозуміти, кого людина насправді любить

Є єдиний спосіб зрозуміти, кого людина насправді любить. 

Цей спосіб застосувала хитромудра грецька красуня Фріна. Їй скульптор Пракситель обіцяв подарувати будь-яку свою роботу на вибір. Але Фріна не знала, які скульптури найцінніші. А Пракситель не говорив, може вже взагалі пошкодував про свою великодушну обіцянку.

Фріна прийшла і налякала скульптора, – мовляв, твоя майстерня горить! Пожежа! Пракситель і заволав у розпачі; мовляв, загинув мій “Сатир”, згорів мій “Ерос”, горе мені! Красуня збагнула, що це і є найцінніші роботи. Зізналася в обмані та вимагала дорогу скульптуру.

Як бачите, елементарний спосіб. Те, що по-справжньому дороге, рятують насамперед. Те, що люблять, боронять. А якщо відійшли убік, коли вас ображали, якщо не прийшли на допомогу в небезпеці, якщо зберегли гроші, машину, одяг, посаду, зручний побут, а про вас згадали в останню чергу, отже, не так уже й люблять. І зовсім не цінують.

Це до всього відноситься: до людей, до речей, до Батьківщини… Що б не говорила людина, рятує вона те, що їй по-справжньому дороге. А не надто цінним жертвує насамперед.

І дуже часто найціннішим і найулюбленішим у людини виявляється не інша людина. А вона сама. Навіть якщо вона була про себе іншої думки.. Або гроші. Або становище. Або просто зручність.

Все пізнається у скрутній ситуації, коли кимось чи чимось треба жертвувати, когось чи щось рятувати. Але краще заздалегідь змоделювати ситуацію, не надто зваблюючись словами. І придивитися уважніше до того, хто так голосно декларує любов до когось чи вірність чомусь…

Автор: Анна Кір’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *