20 Вересня, 2024
Іноді все виходить не відразу. З другої, а частіше – з третьої спроби…

Іноді все виходить не відразу. З другої, а частіше – з третьої спроби…

Іноді все виходить не відразу. З другої, а частіше – з третьої спроби.


У казках і міфах завжди дають три спроби, – ви помітили? Ось і в житті буває так само. Не вийшло один раз – наступного разу вийде. Або втретє. Головне – оптимістичний настрій і завзятість.


У дитинстві мене повели в ліс збирати ягідки. Мама і бабуся. А дідусь залишився на дачі, він будував баню. Мені було три роки. І одягнена я була красиво: штанці, кофтина з довгими рукавами, хусточка біленька, черевички. І комарики НЕ закусають, і красиво.

На шляху через яр була величезна калюжа; прямо як ставок або озеро! – так мені здавалося. І при переході через калюжу по ламкій дощечці мама йшла попереду і мене за одну ручку тримала, а бабуся йшла позаду і тримала за іншу.


І вони з тривогою на мене дивилися. І говорили: крок! Ще крок! Я, звичайно, упала в калюжу, якось викрутившись. І дуже забруднилася. Простіше кажучи, була вся в болоті, коли мене виловили.
Мама з бабусею повели мене додому, переодягати. Потай від дідуся – він би мене не пустив нікуди після такого падіння. Я ж могла застудитися або ще що. Дідусь стукав сокирою, і не бачив, що ми повернулися.

Мене переодягнули в менш гарний одяг – лижні старі штанці, светрик і гумаки.
І знову стали переводити через калюжу по тонкій слизькій дощечці, і я, звичайно, знову впала. І дуже забруднилася, ясна річ. Але мене знову повели переодягати, тому що я наполягала на зборі ягідок. Це було важливо!
І не плакала, а впевнено йшла знову до калюжі – не було іншої дороги. Хоча на мені була стара фуфайка, підперезана ременем, до підлоги. І дідусевий капелюх.


І все склалося вдало! Я зібрала повний кухлик ягідок. І пригостила дідуся, коли ми повернулися. А одяг випрали в ставку – і нічого.

Головне – завзятість і спокій. І з третього разу все вийде, якщо відразу не вийшло. Чомусь це працює. І потім все виходить. Незважаючи на падіння; адже головне – встати і йти! Є третя спроба – якщо не здатися, можна домогтися свого. І набрати повну кухлик стиглої суниці …


Автор: Анна Кір’янова
картина J. Earl

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *