9 Липня, 2024
Історія про те, як дивна порада 11-річної дівчинки допомогла Лінкольну стати президентом

Історія про те, як дивна порада 11-річної дівчинки допомогла Лінкольну стати президентом

Всі знають Авраама Лінкольна, першого президента Сполучених штатів Америки, який носив бороду. Але мало хто знає, що цю бороду йому порадила відростити 11-річна дівчинка, яка проживала в маленькому містечку штату Нью-Йорк.

15 жовтня 1860 року президент США Авраам Лінкольн отримав лист від 11-річної дівчинки Грейс Беделіа, яка мешкала в містечку Вестленд (штат Нью-Йорк). Юна американка була прихильницею Лінкольна. Однак вона вважала, що у президента дуже худе обличчя і тому дівчинка дала президенту пораду відростити бороду. Лист звучав ось так:

«У мене є чотири повнолітніх брата, один з яких без сумнівів проголосує на виборах за Вас. Але, в разі якщо Ви відпустите бороду, я спробую переконати інших наслідувати його приклад. З бородою Ви будете виглядати більш поважно, оскільки у Вас дуже худе обличчя. Всім леді подобаються бороди й тому вони спробують умовити своїх чоловіків і коханих, щоб вони віддали за Вас свої голоси й, таким чином, Ви станете Президентом.»

Відповідь Лінкольна на цей лист датується 19 жовтня 1860:

«Я ніколи раніше не носив бороду. Чи не думаєте Ви, що всі вважатимуть мене дурним, якщо я почну носити бороду зараз?»

Однак, Авраам Лінкольн послухався до поради дівчинки й 6 листопада 1860 року був обраний 16-м Президентом США, випередивши своїх суперників від Демократичної партії. У той час йому було 51 рік і, можливо, він подумав, що з бородою він буде виглядати більш мужнім. Його борода подобалася не всім, а для деяких це взагалі стало трагедією. Наприклад, бізнесмен зі Спрингфілда, Мілтон Бредлі, надрукував серію фото із зображенням гладко поголеного Авраама Лінкольна. Однак, незабаром вони стали неактуальними й вирішивши, що на них не буде попиту, бізнесмен спалив тисячі примірників фотокарток. Лінкольн носив бороду останні чотири роки свого життя і не раз говорив про те, що вирішив відпустити її, слідуючи порадам юної американки, мешканки північної частини штату Нью-Йорк.

Цікавий факт: Під час переїзду Президента з Іллінойсу в Вашингтон, Лінкольн зупинився в містечку Вестленд зі своєю інавгураційною промовою. Перш ніж почати виступ, він запитав, чи є серед присутніх дівчинка на ім’я Грейс. У натовпі піднялася рука, і прозвучало гучне «Так!». Коли юна американка виявилася близько біля Президента, він підняв її на руки й сказав, що завдяки їй він став президентом Сполучених штатів Америки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *