Аджика стане гарним доповненням до м’ясних страв. Дуже смачний рецепт приготування, який не займає багато часу.
Складові:
- Перець чилі 1 кг.;
- Перець солодкий червоний 500 гр.;
- Часник 100 гр.;
- Кінза 50 гр.;
- Зелень селери 50 гр.;
- Петрушка 50 гр.;
- Оцет 30 мл.;
- Коріандр мелений 1 ч. л.;
- Сіль кам’яна 250 гр.;
- Олія соняшникова.
Спосіб приготування:
- Чилі покладіть на пласку поверхню та залиште в тіні на 3 дні.
- Видаліть плодоніжки, але краще робити процедуру в рукавичках.
- Оцет поставте на вогонь та дайте закипіти й залиште охолоджуватися.
- Овочі пропустіть крізь м’ясорубку та ретельно перемішайте.
- Додайте коріандр, сіль та оцет.
- Залиште настоятися протягом 2-3 днів та періодично перемішуйте.
- Розкладіть по чистих банках та зверху налийте тонкий шар олії.
- Зберігайте в холодильнику.
Смачного!