18 Жовтня, 2024
Андрій вперше запросив Оксану на побачення. Вона одягла найкращу сукню, зробила гарну зачіску. Вже один ресторан пройшли, інший, кафе минули, а Андрій все далі йде. Цю вечерю Оксана ще довго згадувати буде, бо не знала, що її готуватиме мама Андрія

Андрій вперше запросив Оксану на побачення. Вона одягла найкращу сукню, зробила гарну зачіску. Вже один ресторан пройшли, інший, кафе минули, а Андрій все далі йде. Цю вечерю Оксана ще довго згадувати буде, бо не знала, що її готуватиме мама Андрія

Оксана поверталася з роботи, їхала в автобусі додому. Поруч присів чоловік. Став знайомитися. Він виявився цікавим співрозмовником і, здавалося б, досить розумною людино. Звали його Андрієм. Розмова була цікавою і Оксана не відразу помітила, що автобус вже під’їжджає до її зупинки. Вже встаючи, називала свій номер телефону Андрієві.

А вже наступного дня Андрій подзвонив Оксані і вони разом гуляли в місцевому парку, їли морозиво і розповідали про своє життя. Оксана жила з батьками, працювала бухгалтером. Андрій теж жив з мамою, але вихвалявся, що має хорошу роботу і в майбутньому хоче відкрити свою справу.

І вже наступного дня знову Андрій подзвонив Оксані, запросив на смачну вечерю. Оксана в уяві малювала собі гарний ресторан, або кафе. Одягла свою найкращу сукню, високі підбори, нафарбувалася, адже дуже давно не була в ресторані.

Андрій здивовано зустрів її в парку і вони пішли разом. Оксана побачила, що один ресторан вони минули, другий, вже й кафе пройшли. Та Андрій сказав, що приготував для неї сюрприз, вечеря буде в нього вдома.

Двері квартири відкрила жінка в старому вицвілому халаті, це була мама Андрія. Оксана зняла туфлі і жінка подала їй якесь домашнє взуття десь 42 розміру.

На кухні на столі стояла варена картопля з кропом, три помідори і сало. Здивуванню Оксани не було меж, вона навіть не знала їсти чи не їсти. А тим часом мама Андрія вела розмову:

– Ти мені, Оксано, відразу сподобалася. Якщо збираєтеся одружитися, то не тягніть. Немає чого чекати. Он скоро весна, город чекати не буде. В мене он за містом, всього в кілометрів 30-ти, є земля, гарна ділянка, 2 гектари. Так там і садити, і полоти, і копати потрібно.

Оксана ледь досиділа до кінця, швидко пішла додому. Таке побачення вона ніколи не забуде. А вдома все розповіла мамі з татом. Всі від душі посміялися, а тато рішуче сказав, що він таку квітку не для того ростив, щоб вона 2 гектари землі обробляла.

Оксана зустріла доброго чоловіка, вийшла заміж. А через два роки знову зустріла Андрія в тому ж автобусі. Він її вже встиг забути, і знову намагався з нею познайомитися. Але Оксана його добре пам’ятала і сказала, голосно сміючися, що гектари землі вона обробляти не вміє.

Оксана вийшла і ще довго голосно сміялася, а Андрій дивився їй вслід і згадував де він міг бачити цю жінку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *