19 Вересня, 2024
“Бабуся говорила мені”: поради на вагу золота, які я запам’ятала на все життя

“Бабуся говорила мені”: поради на вагу золота, які я запам’ятала на все життя

Бабуся говорила мені:

Касю, принців мало і вони надто люблять себе і своїх драконів. Їх вистачає тільки на тих дівчат, які не можуть самі вилізти з якої-небудь халепи і мріють лише про білі мерседеси. Навіщо тобі це? Вибери хорошого єврейського хлопчика і він обов’язково купить тобі автомобіль будь-якої марки і кольору. А зарплату буде носити додому, а не усяким лярвам і стервам.
Бабуся говорила мені:

Бійся занадто гарячих чоловіків. Вони не приносять нічого окрім хорошого сексу, купи головного болю і безкінечних страждань. Це марний і руйнівний вогонь. Він не гріє, на ньому не можна приготувати їжу, він не топить лід. Він просто спопеляє все . Віру в людей, надію і любов. Коли Прометей приніс людям вогонь, він мав на увазі інше. Але він напевно був євреєм і його невірно зрозуміли (нас, євреїв, завжди не розуміють).


Бабуся говорила мені:

Якщо ти хочеш послати когось до дідька, то не полишай його на цьому шляху просто так. Постав людині мету, намалюй карту, дай чарівний клубок або копняка і переконайся чи вона дісталась до мети.
Бабуся говорила мені:

Ніколи не роби поспішних висновків, не приймай різких рішень. Сядь. Посиди. Послухай хорошу музику, смачно поїж, зроби «усмішку на видиху» і повір, після цих моментів, нічого вирішувати вже не доведеться.
Бабуся говорила мені:

Якщо всі навколо говорять, що якась людина падлюка, не вір просто на слово. Завжди є варіант, що цій людині просто заздрять. Випий з нею вина, розбав це все більш міцними напоями і коли ви нап’єтеся до чортиків, тільки тоді ти зможеш осягнути істину. Пити з тією людиною знову, чи ні.
Бабуся говорила мені:

Не вступай в безглузді суперечки про релігію, політику чи сексуальні меншини. Ти ніколи і ні в чому не переконаєш людей, які сперечаються на ці теми, а значить ти від початку не лише займаєш програшну позицію, але й сама звихнута на всю голову.
Бабуся говорила мені:

Не треба бути доброю. Добро – поняття відносне і для кожного воно своє. Будь об’єктивною та справедливою.
Бабуся говорила мені:

Завжди давай людям лише три шанси. Тому що ці три шанси ти даєш не їм, а собі. Ти даєш собі шанс: не впустити чогось важливого, не зіпсувати собі карму і навчитися чомусь новому. Але якщо ці три шанси провалилися. Намалюй їм карту в напрямку «до дідька» і більше ніколи не смій до них повертатися.
Бабуся говорила мені:

Будь гордою. Але не будь гордовитою. Гордість виховує в тобі гідність. Бути гідним і достойним – це вміти вибачитись за свій проступок. Достойно – прийняти щирі вибачення. Достойно – дати людині слово. Негідно ж бути зверхньою та вважати себе кращою за інших.
Бабуся говорила мені:

Не бійся мати ворогів. Вони потрібні, вони тебе мотивують. Бійся мати хренових друзів, які тебе дезорієнтують та тягнуть на дно. (Малюй карту)
Бабуся завжди каже мені:

Просто сядь на березі океану та чекай. Час це ресурс, який здатний вирішити все і завжди.


© Katerina Brusnika

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *