20 Вересня, 2024
Баклажани як м’ясо. Відірватися неможливо: взимку їмо їх із задоволенням

Баклажани як м’ясо. Відірватися неможливо: взимку їмо їх із задоволенням

Такі баклажани стануть ідеальним доповненням до будь-яких гарнірів. Наприклад, дуже смачно зі смаженою картоплею або пюре, по-селянськи в горщиках.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани 1.5 кг;
  •  перець болгарський 3 шт;
  • часник 1 головка;
  •  рослинна олія 60 мл;
  • оцет 9% 25 мл;
  • цукор 1.5 ст. л;
  • сіль 1 ст. л.

Процес приготування

  1. Баклажани ріжемо брусками. Якщо ви не впевнені в сорті овочів, тоді посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин, щоб сіль вивела гіркоту. Але сьогодні майже немає таких баклажан з гіркотою, тому цей етап пропускайте.
  2. Солодкий перець і часник подрібнюємо за допомогою блендера на дрібні шматочки.
  3. Баклажани кидаємо в киплячу воду і після закипання варимо 5 хвилин, виймаємо в друшляк і даємо добре стекти.
  4. Баклажани змішуємо з подрібненими овочами, додаємо оцет і рослинну олію, сіль і цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
  5. Розкладаємо гарячий салат в стерилізовані банки, закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо до охолодження.

Баклажани просто дивовижні, дуже смачні, з яскравим, апетитним ароматом. При подачі на стіл, можна трохи присипати грибною приправою і додати ложку рослинної нерафінованої олії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *