19 Травня, 2024
Бережіть сильних! Сильні люди бувають набагато беззахисніші за слабких

Бережіть сильних! Сильні люди бувають набагато беззахисніші за слабких

Сильні люди бувають набагато беззахисніші за слабких. Під час урагану гнучкий очерет гнеться і шарудить, а сосна просто ламається і вмирає назавжди – кажуть китайці, а китайці знають, що кажуть.

Сильні люди відповідають зовсім не за себе. І навіть не за своїх близьких. Вони відповідають за весь світ, що потрапив в їх орбіту. Тому що сила притягує до себе – так говорять фізики, а вони теж знають, що кажуть.

Сильні люди зовсім не здоровіші та не міцніші за всіх інших. Просто вони точно знають, що не мають права непритомніти і вмирати, поки від них все ще хтось залежить. Вони здатні під час обширного інфаркту стрибнути в воду, доплисти до потопаючої дитини, витягнути її на берег, упевнитися, що їй більше нічого не загрожує, – і тільки тоді відключитися. Так кажуть медики – а медики побачили на своєму віку значно більше чудес, ніж фізики і китайці разом узяті.

А ще сильні люди дуже самотні. І зовсім не тому, що нікого не терплять поруч із собою. Просто … Вони ж сильні? Ось нікому і в голову не приходить, що і їм буває боляче, страшно, самотньо, просто сумно.

Ходять по землі сильні, мовчазні люди. З ними не завжди легко, не завжди приємно, не завжди комфортно – зате надійно. Це і є та сама кавалерія, яка завжди приходить на допомогу в останній момент.

Бережіть сильних людей.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *