До оладок або млинців часто подають згущене молоко. Однак, вони добре смакують з солоною карамеллю, яку дуже просто приготувати вдома. Вона виходить смачною та стане чудовим доповненням до десертів. Її додають під час приготування крему, тортів або їдять, як окрему страву.
Складові:
- Цукор пісок 225 гр.;
- Вершки 200 мл.;
- Вода питна 65 мл.;
- Сіль 0,5 ч л.
Спосіб приготування:
- Засипте цукор в каструлю та залийте водою.
- Поставте на вогонь та варіть до золотистого забарвлення.
- Не мішайте суміш, щоб цукор не кристалізувався.
- В готову масу додайте підігріті вершки та зніміть з вогню.
- Додайте вершкове масло кімнатної температури й ретельно перемішайте.
- Перелийте карамель в банку, залиште до повного охолодження та загущення.
Смачного!