17 Травня, 2024
Будь-яка мить нашого життя може стати останньою. Цінуйте все, що у вас є!

Будь-яка мить нашого життя може стати останньою. Цінуйте все, що у вас є!

Раніше думала, що життя має бути завжди на максималках: вокзали, аеропорти, нові міста та нові люди щодня…

Якось я бігла на манікюр. Пам’ятаєте зиму, коли з дахів падали бурульки? І ось одна з таких впала за двадцять сантиметрів від мене і тільки уламки розлетілися біля ніг. Двадцять сантиметрів – це менше секунди. Де я виграла цю мить? Коли сушила волосся і вилка фена випадково вилетіла з розетки? Або коли відпила ковток кави, він здався мені занадто гарячим, я відставила чашку, і повернулася вже взута з коридору, щоб допити вже холодну. Або коли рилася у сумці і не могла знайти ключі.

Того дня я не планувала вмирати. Я не планувала, що день, коли я записана на манікюр, стане останнім днем ​​у моєму житті. Я планувала щось урочистіше. Рідні, учні, шанувальники, всі плачуть, музика, квіти, мої напутні слова «любіть життя, кайфуйте, їжте суп, заощаджуйте гроші» та світло наприкінці тунелю.

Але насправді будь-яка мить нашого життя може стати останньою. Необережний крок на мокрій підлозі у ванній, п’яний водій, що вилетів на червоний сигнал світлофора, бурулька, яка зірвалася з козирка даху.

Я не говорю вам проживати кожен свій день життя, як останній. Я хочу, щоб ви навчилися цінувати кожен свій день, як єдиний. Ми відкладаємо важливе на потім, бо думаємо, що у нас попереду ще багато часу. Ми заповнюємо своє життя рутиною, замість того, щоб робити щось по-справжньому важливе.

Зателефонувати дорогій людині і сказати “я люблю тебе”, замість претензій та образ.

Обійняти дитину замість криків через погану оцінку.

Перестати злитися, що світ несправедливий, а піти дивитися на падаюче листя.

Днями мені написала одна жінка, яка прочитала мій старий допис про розлучення і я дуже вдячна їй за цей лист. Вона запитала: “Олено, скажіть, що все, що ви тоді зробили було не дарма, що ви зараз щасливі?”

Все було недаремно. Взагалі все, що я зробила у своєму житті, було недаремно. І я рада, що це сталося зі мною. І я зараз щаслива.

У якомусь із фільмів я почула фразу: “Яке почуття хочеш випробувати останнім?”. Я б не хотіла бути злою, скривдженою, пораненою. Я хотіла б бути впевненою в тому, що я прийшла в цей світ для того, щоб бути собою і я стала собою. І не шкодую про це.

Для того, щоб бути щасливою, не обов’язково дивитися на світ в ілюмінатор літака. Бути щасливим — це проживати кожну мить свого життя та розуміти, що все це не дарма, навіть якщо ви не виходили сьогодні з дому, їли улюблені цукерки та переглядали улюблений фільм.

Тому що кожен із нас — це історія.

Я навчилася відповідати на запитання: “А чим ти зайнята сьогодні?” словами Урсули Ле Гуїн – “Сьогодні я зайнята тим самим, чим і вчора. Я зайнята своїм життям”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *