Вичитала в інтернеті неймовірний рецепт тіста для пиріжків. Без дріжджів, що мене радує, бо ніколи з ними не “дружила”. Спробуйте і ви! Випічка виходить неймовірно смачною!
Виходить неймовірно пишна випічка! За матеріалами
Складові:
борошна – 2-2,5 склянки
кефір – 1 склянка
сода – 2/3 ч. ложки
рослинне масло – 2 ст. ложки
цукор – 2 ч. ложки
сіль – ½ ч. ложки
приготування:
У злегка підігрітий кефір (не перегрійте!) Додаємо цукор і сіль, вливаємо олію і добре перемішуємо.
Додаємо частинами борошно. Замішуємо еластичне і не туге тісто!
Ділимо соду на 3 частини.
Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною 1 см. Посипаємо рівномірно 1/3 частиною соди весь пласт тіста.
Складаємо тісто в три шари. Спочатку складаємо 1/3 частину з одного краю, потім з іншого. Потім ще раз в три шари
Розкачуємо знову в пласт товщиною 1 см, присипаємо содою і точно так складаємо.
Потім знову розгортаємо і повторюємо ще раз.
Має вийти 3 рази. З кожним разом тісто стає все пишнішим і пористим.
Накриваємо готове тісто плівкою і залишаємо на 40 хвилин, щоб воно піднялося.
Щоб пиріжки були пишними, поводьтеся з ним дбайливо і ніжно.