19 Вересня, 2024
Ви не зобов’язані прощати того, хто заподіяв вам біль

Ви не зобов’язані прощати того, хто заподіяв вам біль

Не потрібно прикидатися, що вам не боляче або що вас не мучать спогади про минуле…

Ви не повинні прощати того, хто завдав вам болю. Не треба вдавати, що вам не боляче або що вас не мучать спогади про минуле щоразу, коли ви знову його бачите. Ви не повинні прощати того, хто знав усі ваші страхи і все одно змусив з ними зіткнутися. Ви не повинні прощати того, хто навмисно робив ваше життя лише складнішим.

Вам не потрібно прощати того, хто обіцяв зробити вас щасливими або думати насамперед про вас, але його дії постійно говорили про інше. Ви не повинні прощати того, хто приймав вашу любов, доброту і мовчання як належне і не цінував вашу присутність у його житті. Ви не повинні прощати того, хто не зміг завоювати вашу довіру.

Ви не повинні прощати того, хто намагався задавити вашу індивідуальність, спонтанність та чесність. Того, хто засуджував вас, замість того, щоб зрозуміти. Того, хто змушував вас відчувати необхідність змінитись, щоб стати гідною його любові. І ви точно не повинні прощати того, хто постійно змушував вас сумніватися в собі.

Ви не повинні прощати людину, яка почала цінувати вас тільки після вашого відходу. Людину, якій спочатку треба було втратити вас, щоб зрозуміти, як багато ви для неї означали. Людину, яка не захотіла за вас боротися, коли мала таку нагоду. Людину, яка місяцями безперервно принижувала вас, змушуючи почуватися самотньою.

Але вам потрібно пробачити себе. Вибачити за всі свої неправильні рішення, за довіру серцю, яке обдурило вас, і за надію, що все може змінитися.

Ви повинні пробачити себе за те, що забули про речі, яких хотіли і заслуговували, а також за те, що дозволили піти безкарною людині, яка змусила вас страждати. Ви повинні пробачити себе за те, що повірили в його милі дурниці та порожні обіцянки.

Ви повинні пробачити себе за всі ті випадки, коли говорили йому «так» замість «ні». Ви повинні пробачити себе, тому що ви єдина, хто заслуговує на прощення. Інакше ви вже ніколи не зцілитесь, а ви заслуговуєте на зцілення.

І хоча, прощаючи себе, ви не зрадите минулого, але таким чином ви зміните майбутнє та свої стосунки із собою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *