Смачна та оригінальна страва – запечена картопля з салом і шинкою. Готується просто і швидко, виходить дуже ароматно і ситно.
- сало мерзле не солоне 100 г;
- цибуля 1 шт;
- шинка 250 г;
- паприка, сіль та спеції, часник, зелень.
Процес приготування:
- Картоплю чистимо, промиваємо та просушуємо. Ріжемо шматочками і викладаємо у форму. Шматок сала натираємо на великій тертці. Цибулю дрібно ріжемо. Шинку або ковбасу (будь-яке готове м’ясо) ріжемо кубиками.
- Змішуємо картоплю, цибулю та шинку, терте сало, сіль, усі спеції та часник.
- Викладаємо масу у форму для запікання, розрівнюємо та накриваємо фольгою.
- Відправляємо в духовку на 50 хвилин при 200 градусах.
- Якщо хочете смачну скоринку, прибираємо фольгу і допікаємо ще 10 хвилин. За бажанням можна посипати тертим сиром або рубаним часником із зеленню.
- До такого гарніру подаємо будь-які закуски та салати, мариновані огірочки та помідори, смачно з тушкованою капустою.