Білокачанна капуста дуже корисна, бо до її складу входить велика кількість вітамінів та мікроелементів. Її вживають в сирому вигляді, тушкованою та квашеною.

Основні вимоги для приготування квашеної капусти:

  • Кладуть на 1 кг капусти — 1 ст. л. солі.
  • Беруть капусту середнього строку дозрівання.
  • Квасять її в скляній чи емальованій посудині.
  • В процесі квашення ставлять зверху вантаж.
  • Зберігають в приміщенні з температурою від 0 до 2 градусів.
  • Зберігають квашену капусту повністю залитою розсолом.

У вересні, жовтні та листопаді, найкраще займатися квашенням капусти. Це повинні бути 5 чи 6 днів місяця.

Сприятливий час для квашення за місячним календарем у 2024 році:

Жовтень: з 1 по 12, 29–31. Найкращі дні: 1, 3, 4, 5, 11, 12, 20, 21.

Листопад: з 1 по 10, з 28 по 30. Найкращі дні: 9,10, 28, 29, 30.