19 Вересня, 2024
Головна ознака заздрості, яку ми не помічаємо

Головна ознака заздрості, яку ми не помічаємо

Насправді, розпізнати заздрість дуже легко, проте її головна ознака найчастіше нас збиває. Хіба може людина, яка завжди підтримує та шкодує нас у важких ситуаціях заздрити? Ще й як!

Ви колись звертали увагу на те, що деякі люди у моменти вашої радості миттєво починають злитися, критикувати вас та відкрито висміювати? Це може бути ваша подруга, брат, сестра чи навіть колега. Проте, як тільки у вас трапилась біда – ставлення різко змінилося. І ось вам вже здається, що людина не така й погана. Можливо просто період такий. Зараз вона ж підтримує, завжди знаходиться поряд, навіть допомогу пропонує. 

Завжди випитує чому так сталося та як ми втрапили в таку халепу. А що відчуваєте? Чоловік пішов? Певно іншу знайшов. Сильно нервувалися? Людина так цікавиться, а ми колись думали, що вона нам заздрить.

Й не дарма думали! Варто розуміти, що заздрісники у момент вашого щастя відчувають нестерпний біль. Ваша радість буквально б’є їх у саме серце, тому їм хочеться захиститися їдкими фразами та критикою. А коли у вас трапляється щось погане – біль зникає. Нарешті ви можете відчути їх страждання та переживання. Для заздрісника, ваші проблеми – це ніби ліки проти болю. Він починає розпитувати у вас всі подробиці, аби максимально продовжити цей ефект. А коли ви повернетеся до щасливого життя, він може ще не раз згадувати цю ситуацію, аби повернути вас у той стан й ще раз стати вашим “рятівником”.

Хоча насправді, у їх засмученому обличчі можна відшукати гидку тріумфальну посмішку, яка видає їх справжні емоції. Часто ми цього не бачимо, оскільки нещастя та сум закривають нам очі й існує велика ймовірність довіритися не тій людині. 

Ретельно обирайте своє оточення й слідкуйте за всіма реакціями, адже саме вони можуть зірвати всі маски та відкрити справжнє обличчя людини. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *