29 Квітня, 2024
“Головне – не підрізати чоловікові крила!” Про що мовчить щаслива жінка

“Головне – не підрізати чоловікові крила!” Про що мовчить щаслива жінка

Щастя любить тишу. Тому щасливі жінки зазвичай тихо насолоджуються своїм життям, не виставляючи його на показ. Так робить Оксана (ім’я змінено на прохання жінки, тому що… щастя любить тишу).

Вона притягує до себе жіночою мудрістю, оптимізмом і гармонійністю. Чим довше з нею спілкуєшся – тим більше складається враження, ніби це з неї списали образ сучасні посібники з психології: любляча дружина, мудра мама, майстриня своєї справи.

«Мій чоловік був «першим хлопцем на селі» і за ним постійно тягнувся шлейф дівчат. А я не хотіла бути одною з багатьох і коли він спитав, чи може провести мене додому, то так йому і сказала. На що він відповів: «Я з тобою одружуся». За язик його ніхто не тягнув», – сміється Оксана.

З того часу пройшло близько 30 років подружнього життя. І хоч було різне, та їхня доросла дочка найбільше хоче будувати такі стосунки, як у тата з мамою. Хіба це не найкращий показник

«Я хочу сказати, що стосунки з чоловіком – це не тільки стосунки з ним, а ще з його мамою, бабусею, родиною, друзями. І щасливі стосунки не падають з неба, їх досягають тяжкою і наполегливою працею. Треба вирішувати поточні проблеми, в чомусь поступитись, а в чомусь – ні! Десь подумати на два кроки вперед. Наприклад, коли назріває буря – краще поступитись і знайти позитив, щоб не розчаровуватись», – говорить жінка.

Для себе вона вивела золоте правило, в суперечці виграє той, хто її уникнув.

«Головне – не підрізати крила чоловікові! Старається – добре, я подякую за це, а якщо зробить, що мені подобається – я так і скажу, роби мені так завжди, – сміється жінка. – У мого чоловіка колись були друзі, які мені зовсім не подобались. Це були 90-і, я в декреті, вдома і прибирання, і прання, і вариво, а я збираюсь з дитиною зустрічати тата. Треба було і гарно виглядати, бо на роботі чоловіка жінки були незаміжні, в них було більше часу і можливостей для себе. Наш тато нас гарних побачив, каже: «Мої дівчата мене чекають» і ні на яке пиво з тими друзями вже не йде», – такі маленькі жіночі хитрощі можуть зберегти затишок у сім’ї. А що було б якби вдома за каструлями зробила скандал, щоб ніколи нікуди і ні з ким можна собі уявити…

Вона не чула нічого на кшталт «нащо тобі третя пара мештів», навпаки – за можливості чоловік купить і п’яту або хлібопіч додому, як вже вирішать. А молодим дівчатам, які виходять заміж радить вибирати серцем!

«Найголовніше – дивитись чи тобі добре з тим чоловіком, чи у вас однакові пріоритети по житті! Бо якщо чоловік каже, нащо тобі того, чи не підтримує тебе, то не треба навіть витрачати на нього час. Деколи жінки думають, що можна перевиховати, але то не так. Та й для чого? Краще зразу шукати своє», – наголошує Оксана.

Коли дві самодостатні особистості вирішують бути разом, тому що їм разом добре, то це і є щасливі стосунки. При цьому кожен реалізовується по-своєму. Так і виникла ідея відкрити власну справу.

«Я завжди хотіла мати свої гроші. Просити в чоловіка, а потім казати, на що їх потратила мені зовсім не подобалось. Так разом з партнером відкрили свою справу! З чоловіком зразу домовились, рубаючи при корені всі дурні ревнощі, що з ним любов, а з партнером – ділові стосунки. Дотепер я точно не знаю, яка зарплата у чоловіка, а він точно не знає моєї. Є спільний сімейний бюджет, а є в кожного свій власний. Якщо на щось збираємо гроші, то це не означає, що я не куплю собі колготи, а він собі якусь нову снасть для риболовлі», – говорить Оксана, наголошуючи, що повага і довіра – головне у стосунках!

Жінка наголошує, важливо приділяти увагу кожній сфері життя.

«Якщо приділяєш чомусь час – то вже треба робити це на сто відсотків. Крок зробила в одному, потім два кроки в іншому, потім – в третьому, а не так, що п’ять років будуєш кар’єру і світу білого не бачиш. І головне, якщо чогось хочеш – то обов’язково треба прикласти для цього зусиль! Не звалиться нічого просто так з неба», – впевнена пані Оксана.

Дивлячись на батьків виросла і донечка. Разом з чоловіком виховують свою дитину так, як її виховували батьки і щиро захоплюється їхнім прикладом.

Сама Оксана наголошує, у її сім’ї завжди дотримувались заповіді: «Шануй батька і матір своїх», тому батьки до дітей ніколи не дозволяли собі сказати матюкливе чи образливе слово або накричати чи вдарити. І діти, виростаючи, відповідають взаємністю.

«Пам’ятаю один випадок, коли я була ще молода, але подумала, що вже дуже доросла, я почала щось доказувати татові. Він мені тоді у дуже жорсткій формі сказав: «Я до тебе так не говорю, в нашій родині ніхто так не говорить, тому і ти не можеш». Я це запам’ятала на все життя», – розповіла жінка.

Мудрість і відчуття поваги до кожного члена сім’ї передається в цій родині через покоління на власному прикладі. Можливо, це і є головне правило щасливого життя…

«Я чесно кажучи ніколи про то свідомо не задумувалась. Як би то може пафосно не звучало, для мене завжди на першому місці є Бог. І курси, які я проходжу тільки підтвердили, що я все роблю правильно. Може тому так і складається в моєму житті, що я слідую заповідям і стараюсь робити по-людськи…»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *