Пекінська капуста підходить не тільки для салатів, з неї можна зробити смачні голубці, які я запікаю в духовці.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- пекінська капуста 1 шт;
- фарш 400 г;
- родзинки 50 г;
- яйце 1 шт;
- рослинна олія, сіль, перець, спеції, зелень.
Процес приготування
- Фарш можна брати будь-який за вашим смаком.
- Капусту розбираємо на листя і заливаємо на декілька хвилин окропом, щоб вони стали м’якими.
- Фарш змішуємо з яйцем і родзинками, спеціями, сіллю.
Порада: родзинки беріть без кісточок і якщо у вас вони сильно сухі, попередньо запарте його окропом. - Фаршируємо листя капусти фаршем і загортаємо як зазвичай голубець як це робите з простою капустою.
Викладаємо голубці в форму для запікання в один шар: сік, який буде виділятися, стане рідиною, в якій страва буде тушитися. Можна ще полити олією.
Запікаємо при 170 градусах протягом 40 хвилин.
При подачі посипаємо страву зеленню, можна приготувати соус зі сметани і гірчиці, буде дуже смачно і ароматно. Подаю до відвареної картоплі з кропом.