20 Вересня, 2024
«Господи, дякую, що тільки це»: для тих, хто думає, що життя несправедливе

«Господи, дякую, що тільки це»: для тих, хто думає, що життя несправедливе

Її голос визнаний одним з кращих меццо-сопрано в світі. А Монтсеррат Кабальє настільки була вражена талантом цієї жінки, що одного разу опустилася перед нею на… Ми говоримо про оперну діву Олену Образцову.

Вона була зіркою на всіх головних сценах світу, залишаючись при цьому легкою в спілкуванні, щирою і душевною. Одного разу вона сказала: «Батько мене навчив: щовечора, коли лягаєш спати, завжди думай, що ти за день зробила: кого образила, перед ким треба вибачитися, щоб завтра вже поганого не зробити. З дитинства так і роблю.

Треба лягати спати з чистою совістю. І взагалі, в житті після себе треба залишити обов’язково добро

А ще Олена Образцова поділилася історією про те, як їй вдалося побороти мігрень. Ця порада може допомогти і вам в ситуаціях, коли здається, що життя несправедливе:

«Протягом сорока років я мучилася страшними мігреннями: якщо починався напад, добу, а то й більше не могла встати з ліжку. Лікарі припускали, що моя хвороба – наслідок блокадного голоду. Під час чергового нападу викликали «швидку». І ось в кімнаті з’являється жінка в білому халаті – височенна і потужна. Я, лежачи, кажу:

– Господи, за що мені ці пекельні болі?! Нікому ніколи поганого не бажала, зла не робила!

І раптом лікарка упирає руки в боки і гуркоче басом:

– Ах ти безсоромна жінка!

Я від несподіванки ледь з дивана не впала.

– Та ти скажи спасибі, що тільки це! Знаєш, скільки людей роками лежать, прикуті до ліжка, і кричать від справжніх мук?! Коли у тебе що болить, говори: «Господи, дякую що тільки це!»

Складно повірити, але біль тут же почав проходити. Протягом того року в мене ще траплялися напади, але набагато рідше і не такі сильні. А потім я взагалі про них забула. З тих пір, що б не трапилося, завжди кажу: «Господи, дякую що тільки це!»

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *