20 Вересня, 2024
Готую печінку за рецептом мого дідуся.Я з упевненістю рекомендую вам спробувати зробити саме так і ви закохаєтесь в цю страву!

Готую печінку за рецептом мого дідуся.Я з упевненістю рекомендую вам спробувати зробити саме так і ви закохаєтесь в цю страву!

Переходимо до приготування страви, яке тато все життя готує сам собі, каже, що тільки у нього печінка по-справжньому смачна, ніжна і соковита. У мами така не виходить.

Отже, сьогодні готуємо з печінки кролика, але можна взяти абсолютно будь-яку. Печінку розрізаємо на більш маленькі шматочки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • печінка – 600 г
  • цибуля – 3 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • лавровий лист – 2 шт.
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • олія – для смаження

Три цибулини нарізаємо на півкільця. Не дрібніше, щоб після приготування вона чітко була видна. Батько говорить, що цибулі в даній страві багато не буває.

У сковороді розігріваємо олію і висипаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо її до напівготовності.

Далі до цибулі додаємо 3 зубчики дрібно нарізаного часнику, перемішуємо і рівномірно розподіляємо цибулю і часник по сковороді.

Зверху викладаємо шматочки печінки, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Через 1-1,5 хвилини акуратно перевертаємо шматочки печінки. Намагаємося, щоб печінка лежала на цибулі.

Коли печінка побіліла з двох сторін додаємо 2 лаврові листки і тепер уже перемішуємо все разом.

Обсмажуємо ще протягом хвилини і вимикаємо вогонь. Печінка приготована таким чином, завжди виходить м’якою, ніжною і соковитою.

Цей рецепт наш сімейний, по ньому готував ще мій дідусь, тому я з упевненістю рекомендую вам спробувати зробити саме так і ви закохаєтесь в цю страву! Це дуже-дуже смачно! З будь-яким гарніром, та й навіть просто зі шматочком свіжого хліба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *