9 Липня, 2024
Декому може здатися що це абсурд, але сильним варто боятися слабких…

Декому може здатися що це абсурд, але сильним варто боятися слабких…

“Декому може здатися що це абсурд, але сильним варто боятися слабких.

Слабкі маніпулюватимуть вами, змусять вас бігати по колу Життя, і коло поступово звужуватиметься, поки ви не звалитесь з ніг і не запитаєте себе: а хто пожаліє мене?

Чому люди діляться на слабких та сильних? Не фізично. А на рівні думок та вчинків. Чому одні постійно стогнуть, постійно вимагають і нескінченно чекають допомоги від усюди, а інші, стиснувши зуби і стиснувши волю в кулак, мовчки допомагають собі самі, стаючи опорою та захистом для інших?

Коли кажуть, що слабкі від народження, так само як сильні, наділені силою, я в це не вірю. Я не вірю в це так само, як у те, що є люди, які від народження вміють читати та писати. Коли мене намагаються переконати в тому, що слабкі, навіть якщо захочуть, не зможуть стати сильними, а сильні не потребують тієї підтримки, яка так життєво необхідна слабким, мені хочеться пересісти в інший поїзд.

Слабкі і сильні – життєва позиція.

Слабка людина слабка не тому, що вона слабка, а тому, що може дозволити собі таку розкіш. Тому що поруч є той, хто дозволяє йому бути саме таким, той, хто готовий відповідати не лише за себе, а й за іншого. Скажу більше. Слабких людей немає. Є ті, кому вигідно бути слабкими. Сильні часто сильні не тому, що їм так хочеться, а тому що нічого іншого не залишається, крім як бути таким і крапка. А що там за цією крапкою з іншого боку тільки їм відомо.

І часто саме вони, ті, хто здаються вам сильними – залізними, незламними, тими, кому ви легко говорите звичне “ти-сильний-ти-впораєшся” – гостріше інших потребують тієї самої підтримки та захисту. Тому що сильніше зношені. Тому що глибше зранені. І втоми у них катастрофічно більше. І почуття самотності також. Тому що бути сильним – це означає, не розмірковуючи, приймати удар на себе. І собою і тільки собою перекривати будь-який пролом у будь-якій стіні.

Бережіть себе, сильні! Бережіть себе Будь ласка! Тому, що ви дуже комусь необхідні, хоча ваша Сила часто і є вашим найслабшим і незахищеним місцем.”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *