Деруни завжди готують, коли з’являється новий урожай картоплі. Найсмачніші рецепти виходять без додавання борошна. Сьогодні пропоную вам спробувати мій рецепт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля 800 г;
- цибуля 150 г;
- сметана 1 ст. л;
- сіль, перець, приправа для картоплі.
Процес приготування
- Тремо картоплю на середній тертці разом з цибулею.
Порада: картоплю можна терти окремо і викласти масу в сито, щоб стекла зайва рідина. Так деруни стануть щільніше і не будуть розпадатися при обсмажуванні. - Змішуємо обидві маси, додаємо ложку сметани.
- Солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції.
Порада: додайте подрібнений часник і зелень, так страва буде ще смачнішою і ароматнішою. - Формуємо невеликі коржі або просто викладаємо столовою ложкою масу в розігріту рослинну олію.
- Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки і викладаємо спочатку на серветку, щоб прибрати зайву олію.
Подаю деруни зі сметаною або на її основі робити соус з часнику і зелені. Підходить і домашній майонез.