19 Вересня, 2024
До 42 градуси: таку температуру повітря в Україні обіцяють з 15 по 20 липня

До 42 градуси: таку температуру повітря в Україні обіцяють з 15 по 20 липня

Українців попереджають про надзвичайно спекотну погоду, яка встановиться майже на всій території країни. Місцями температура повітря сягатиме +41 градуса.

Причиною аномальної спеки стане тропічне повітря, яке прийде в Україну з північних районів Африки та розповсюдиться більшістю областей.

Найспекотніше буде з 11 до 15 липня, особливо дістанеться південним та східним регіонам країни (Полтавська, Дніпропетровська та Кіровоградська області), де температура сягатиме + 40 +41 градусів.

В інших частинах України синоптики прогнозують менш апокаліптичні показники — від +35 до +38 градусів.

Погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей! Будьте обережні, за можливості не виходьте на вулицю та пийте побільше водички, — закликали в ДСНС.

В Укргідрометцентрі зазначили, що для України абсолютний максимум температури за всю історію спостережень становить +42 градуси. Такий показник зафіксували на Луганщині 12 серпня 2010 року. Тож спека, яку прогнозують на наступному тижні, буде дуже близькою до абсолютного температурного максимуму.

До того ж такі екстремальні погодні умови спричинять надзвичайний рівень пожежної небезпеки, тому відкритий вогонь просто неба краще не розводити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *