20 Вересня, 2024
Жінки без макіяжу. Їх стає все більше

Жінки без макіяжу. Їх стає все більше

Майже кожна сучасна жінка використовує косметику. 

Соціальні мережі, телебачення переповнені зображеннями жінок з ідеальним тоном шкіри, нафарбованими очима та яскравими губами. Тому багато панянок навіть без мінімального макіяжу соромляться виходити на вулицю. 

Замість того, щоб вранці робити зарядку  чи приготувати смачний сніданок, жінки проводять багато часу біля дзеркала, щоб зробити з себе ідеальну ляльку. Однак зараз мода на це проходить, простота й природність знову набувають актуальності. 

Прочитайте це невелике есе на тему жіночої краси:

Багато жінок переходять на бік краси без макіяжу, і роблять вони це цілком свідомо. Зараз кількість ненафарбованих жінок збільшується чи не щодня.

Їхній весь макіяж це туш або гель на брівках, інколи блиск для губ. І все. Вони прагнуть мати природний вигляд, бути доглянутими, а не приховувати свою красу під тонами косметики.

Навіщо макіяж, якщо є щось більше, ніж зовнішній вигляд?

Жінки стають вільними. Носити чи не носити макіяж тепер стало просто опцією та рішенням, яке схоже на те, одягати сьогодні кросівки чи ні. Можна експериментувати, але більше нема зобов’язань наносити тонну косметики і така свобода дратує багатьох. Її буквально ненавидять. Адже вона руйнує головне негласне правило жіночого світу: ми хочемо обманювати себе.

Тепер жінки зрозуміли, що скільки тонального крему ти не будеш наносити на своє обличчя, ти не станеш іншою людиною. Не потрібно прагнути бути схожою на інших, а навпаки вдосконалювати те, що маєш.

Нафарбована жінка апріорі вродливіша за ненафарбовану. Аксіома. Інакше в чому сенс?

Наші жінки обожнюють агресивний макіяж, адже думають, що так вдосконалюють себе. В нас на підсвідомому рівні сприймається, що нафарбована жінка завжди гарніша, в цю гру ми вже граємо десятиліття. У нашій країні з цим особливо складно. Право наших жінок на агресивний макіяж – це майже інстинкт. І коли в тренди вриваються особи з природним кольором обличчя, власними бровами та віями, їх починають зневажати.

Інші просто заздрять тому, що хтось подобається собі у своєму звичному вигляді. 

А що тепер?

Якщо ви прийдете на роботу не на підборах, без макіяжу чи гарної сукні, без зачіски чи засмаги – ви будете все одно красивою жінкою. Люди просто будуть оцінювати твою природну зовнішність, а не атрибути, які додавали жіночності.

Таких осіб раніше називали “сірими мишами”, але зараз – вони новий подих. Зараз навіть начальниця може приходити на роботу в білій майці та джинсах і буде при цьому гарною.

Зараз популярним стає догляд, підтримання своєї природної краси. Жінки не прагнуть змінити своє обличчя, а якнайдовше зберегти здоровий та молодий вигляд. Хіба це не краще, коли ми можемо комфортно почувати себе навіть вранці, коли ще не встигли добігти до ванної кімнати? 

В наш час бути гарною і природною можливо, варто лиш змінити ставлення до себе.

Ви за чи проти макіяжу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *